Sigarayı atın hayatı tadın

Sigarayı atın hayatı tadın

Kırıkkale Kale Dağcılık Doğa Sporları Kulübü tarafından yürütülen Sigarayı Atın, Hayatı Tadın? projesi kapsamında 50 kişinin sigarayı tamamen bıraktığı açıklandı

?SİGARAYI ATIN, HAYATI TADIN?
Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğinin sigara tiryakilerine yönelik başlattığı ?Sigarayı Atın, Hayatı Tadın? isimli projede sona gelindi. Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Üniversitesinin desteklediği projenin özünün doğa sporları takviyesiyle kişilere sigarayı bıraktırmak, doğal ortamda spor alışkanlığı kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğu ifade edildi. Projeye yurdun çeşitli illerinden başvuran 103 kişiden 81?i Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti. Yürüyüşlere katılmasında sakınca görülmeyen 85 kişi 8 hafta süren proje kapsamında doğa yürüyüşlerine katıldı. Doğa yürüyüşlerinin sonunda tekrar sağlık kontrolünden geçen tiryakilerden 50?sinin sigarayı bırakarak projeyi başarı ile tamamladıkları öğrenildi.

50 TİRYAKİ SİGARALARI ATTI
Projenin toplumsal yaşam için çok gerekli olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Metin Atun, doğa yürüyüş programının tamamına katılan sporcularda başarı oranın % 100 olduğunu 4 ve üzeri yürüyüşlere katılanlarda bu oranın ise % 82 olduğu bildirdi. Ayrıca sporcu adaylarının performanslarında artış gözlendiği söyleyen Atun, yeni desteklerin geldiği takdirde projenin devam edeceğini söyledi. Atun, ?Projemiz, Kırıkkale Valiliğimizin ve Kırıkkale Üniversitemizin desteği ile başladı. Projemiz kapsamında bilimsel yönüyle sağlık taraması yapılarak yürüyüşler yapıldı. Toplamda 8 yürüyüşten oluşan projemizin sonunda yıllarca sigara içen 50 tiryaki başarı sağladı? şeklinde konuştu. 




1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ