Sigaraya ve uyuşturucuya hayır

Sigaraya ve uyuşturucuya hayır

Sigara, alkol, içki ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar konusunda kamuoyunda farkındalık yaratma ve bu doğrultuda gençleri korumak amacıyla Sağlık İl Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri ve Eğitim Şubesince 278 öğrenciye zararlı alışkanlıklar seminer

BAĞIMLILIK YAPAN MADDELERİ KULLANMAYIN

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bağımlılık yapıcı madde kullanımının yaygınlaşmasını önleme ve kullanımını en alt düzeye indirme amacıyla sivil toplum kuruluşları ve resmi kuruluşların organize çalışmalar yürütmesi gerekmektedirSigara, alkol veya uyuşturucu madde kullanan bireylerin ailevi, bireysel ve toplumsal sorunlarının yanı sıra zararlı alışkanlıkların maddi boyutuda düşünüldüğünde bağımlılık yapıcı maddelerin ciddi bir ülke sorunu olduğu göze çarpmaktadır. Anayasamızın 58. Maddesi “Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır”

 

 

HERKESE ZARAR VERİYOR

“Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki, sigara ve uyuşturucu kullanımını eğitim yoluyla engellemek mümkündür. Bu nedenle Müdürlüğümüz Toplum Sağlığı Merkezleri ve Eğitim Şubesince her yıl olduğu gibi bu yılda gençlere yönelik eğitimler yapılmış olup il merkezinde 278 öğrenciye konuyla ilgili eğitim verilmiştir. Zararlı alışkanlığı olan gençler ise gençlik merkezlerine yönlendirilmiştir. Bu doğrultuda çalışmalar yaparak gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için seminerler düzenliyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalar gençlerin yararına olan spor ve daha farklı aktiviteleri yapmalarını sağlıyoruz” denildi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ