Sigara yasağı delindi

Sigara yasağı delindi

ALDIRIŞ EDEN YOK!

Sigara yasağı delindi

6 yıldan bu yana uygulanmakta olan ve oldukça başarı sağlanan kapalı alanlarda sigara içme yasağına bugünlerde pek uyan olmuyor. Kış mevsiminin de etkisiyle uygulamaya pek uyan olmuyor.

ALDIRIŞ EDEN YOK

2009 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı ile ilgili kuruluşlarca uygulanmasına başlanan kapalı alanlarda sigara içme yasağına bugünlerde pek uyan olmuyor. Yasağa uymayanlara her yıl değişik ceza uygulanmasına rağmen bugünlerde bu cezaya da aldıran olmuyor. Özellikle kahvehane çay ocakları ve insanların kalabalık olduğu bölgelerde yasağa aldırış edilmiyor.

KIŞ SOĞUĞU BAHANE

Her yıl alanı genişletilen sigara yasağı özellikle havaların soğuduğu şu günlerde adeta yok sayılıyor. Sadece kapalı alanlarda değil dumansız hava sahası adı altında bazı açık alanlarda da yasaklanmasına rağmen sigara tiryakilerinin yasağa aldırış etmediği gözleniyor. Bu arada çay ocağı ve kahvehane ve lokantalarda da sık olmasa da sigara içilmesi şikâyetlere yol açıyor. BU konuda yetkili sağlık il müdürlüğü ve zabıtanın denetimleri sıklaştırması ve cezai işlemlerin uygulanması isteniyor.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü