Sıfıra sıfır, elde var iki

Sıfıra sıfır, elde var iki

TM KIRIKKALESPOR: 0 ? KIRIKHANSPOR: 0

TM KIRIKKALESPOR: 0 ? KIRIKHANSPOR: 0

Sıfıra sıfır, elde var iki

3. Lig 2.Grupta mücadele eden ekibimiz Türk Metal Kırıkkalespor, ligin ikinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Kırıkhanspor ile 0-0 berabere kaldı. İlk hafta maçında Yomraspor ile rakip sahada da aynı skorla berabere kalan TM Kırıkkalespor, ikinci hafta sonunda hiç gol atmadan ve yemeden 2 puanla 13. Sırada yer aldı.

Güneşli ve sıcak bir Kırıkkale Pazar´ında Fikret Karabudak Stadyumunda 2016-2017 sezonunun ilk maçına çıkan TM Kırıkkalespor, 2015-2016 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupasını da bu maç öncesinde kaldırdı. Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, TM Kırıkkalespor Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Pekgöz, kulüp yöneticileri ve TFF Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle şampiyonluk kupasını kaldıran Kırıkkalesporlu oyuncular, geçen sezon yaşadıkları şampiyonluğu bu yıl da tekrarlamak için canla başla mücadele edeceklerini bildirdiler.

MAÇTAN DAKİKALAR

Yaklaşık 2 bin kişilik bir seyirci önünde maça çıkan TM Kırıkkalespor ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi yoklamaya başladı. Henüz maçın 1. Dakikasında Selahattin ortası kalecide kalırken, 3. Dakikada Emre´nin şutu Kırıkhanspor kalecisi Bahadır´da kaldı.

5. Dakikada Kırıkhanspor´un kullandığı köşe vuruşunu karşılayan kalecimiz Erhan, maç boyunca kendisine çok fazla iş düşmemesi bir yana, kalede güven veren bir duruş sergiledi.

Kırıkhanspor için maçın başındaki en önemli atak, Ömer Gür ile gelişti. Sol taraftan ceza sahası önünden tehlikeli bir orta yapan Ömer´in ortasını İsmail son anda kornere çeldi. Rakip takımın korner atışı kalecimiz Erhan´da kaldı.

8. Dakikada bu kez tehlikeli bir şekilde rakip ceza alanına yanaşan ekibimiz TM Kırıkkalespor´da, Selahattin´in düzgün ortasına vuruş yapacakken düşürülen oyuncumuz Furkan´a yapılan hareket için devam kararı veren Orta Hakem Sinan Dereci tepki topladı.

13. Dakikada yaklaşık 25 metreden sert bir şutla kalemizi yoklayan Alican´ın bu şutunu kornere çelen kalecimiz Erhan alkış alırken, köşe vuruşundan gelen topa kafayla vuran Murat Kara´nın kafa şutu auta çıkınca ekibimiz rahat bir nefes aldı.

10. Dakikadan sonra orta saha hâkimiyetini ele geçiren Kırıkhanspor bir süre kalemizi rahatsız etse de gerek defans oyuncularımızın gerekse kalecimizin başarılı müdahaleleriyle sıkıntılı dakikalar atlatıldı. Bu dakikalar içerisinde özellikle 21 numaralı oyuncumuz İbrahim Utku İnce´nin mücadeleci oyunuyla yeniden toparlanan ekibimizde İbrahim dışında Emre ve Onur´un diri mücadelesi orta saha hâkimiyetini yeniden ele geçirmemizi sağladı.

20. Dakikada ceza sahamızın hemen önünde kazandıkları serbest vuruşu Ertuğrul ile kullanan rakip Kırıkhanspor, kalecimiz Erhan´ın başarılı kurtarışıyla bu ataktan sonuç alamadı.

36. Dakikada rakibin tehlikeli gelen atağını kesen oyuncumuz Emre, pozisyon sırasında kısa bir sakatlık geçirse de çabuk toparlandı. Bu pozisyonun hemen ardından, 39. Dakikada ekibimiz, ceza sahasının sol tarafından bir serbest vuruş kazandı. Topun başına gecen Emre´nin düzgün şutu az farkla auta çıktı.

İlk yarıda 2 dakikalık ilave zaman verilen maçın 45. Dakikasında Kırıkhanspor oyuncusu Alican, TM Kırıkkalespor ceza sahası içinde yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü. Aynı dakikada oyuncumuz İbrahim Utku´nun şutunu son anda kornere çelen Kırıkhanspor kalecisi Bahadır, takımımızın ilk yarıyı golle kapatmasına engel oldu.

İLK YARI: TM KIRIKKALESPOR: 0-KIRIKHANSPOR: 0

Maçın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

48. Dakikada Onur´un ortasını kornere çelen kalece Bahadır, 51. Dakikada İsmail´in şutunu da doğrudan kurtardı.

Bu dakikadan sonra oyuncu değişiklikleriyle gol arayan her iki takım teknik heyeti, taktiksel mücadelelerini de oyuna yeni aldıkları oyuncularla sürdürdü. 52. Dakikada Kırıkhanspor´da Murat Kara oyundan alınarak yerine Mehmet Akif girerken, TM Kırıkkalespor´da 58. Dakikada İsmail´in yerine Veysi, 60. Dakikada da Onur´un yerine Muhammet (Mami), 66. Dakikada da Kırıkhanspor´da Sercan´ın yerine Görkem, 68. Dakikada TM Kırıkkalespor´da Furkan´ın yerine Orçun, 80. Dakikada ise Kırıkhanspor´da Ertuğrul´un yerine Özcan oyuna girdi.

70. Dakikadan sonra ilginç kararlara imza atmaya başlayan Orta Hakem Sinan Dereci, sürekli oyunu soğutmaya çalışan ve hakemi yanıltmaya yönelik davranışlarda bulunan Kırıkhansporlu oyuncuların kendilerini her yere bırakmalarında oyunu durdurarak TM Kırıkkalespor´un ataklarını kesti. 73. Dakikada bir orta saha mücadelesinde ilk tepkiyi veren Kırıkhansporlu oyuncu Güven´e herhangi bir kart göstermeyen hakem, Güven´in davranışına tepki gösteren oyuncumuz Şervan´a kırmızı kart, olayla hiç alakası olmayan İbrahim Utku´ya da sarı kart gösterdi. Bu dakikadan sonra ekibimiz oyuna 10 kişiyle devam etti.

77. Dakikada uzun bir kaleci vuruşu yapan Kırıkhanspor kalecisi Bahadır´ın yüksek degajı oyuncularımızda kaldı. Az adamla yakalanan Kırıkhanspor defansının sol tarafındaki boşluğu iyi değerlendiren İbrahim Utku tam da ceza sahasına yaklaşmışken kendisini yere bırakan Kırıkhanspor kalecisi Bahadır, kaleci vuruşunu yaparken kendi kendisini sakatladığını söyleyince hakem, TM Kırıkkalespor´un atağını keserek oyunu durdurdu.

Oyunu yavaşlatmaya çalışan Kırıkhanspor´da Mustafa Acar sarı kart görürken, 89. Dakikada da hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı yan hakemin uyarısıyla Ömer sarı kart gördü.

İkinci yarıda zaman zaman gerilen ortama rağmen yalnızca 4 dakika ilave zaman veren hakem, 90. Dakikada, verdiği bir kararda düdük sesini duymayan Muhammet´e (Mami) de sarı kart gösterdi.

90 dakika boyunca gol sesi çıkmayınca müsabaka 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla Kırıkhanspor 4 puanla dördüncülüğe yükselirken TM Kırıkkalespor, 2 puanla 13. Sırada yer aldı.

MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ

HAKEMLER

(RİZE Bölgesinden) Sinan Dereci (*) ? Mehmet Şengül (*) ? Selahattin Altay (*)

TM KIRIKKALESPOR

71-Erhan Kuşkapan (**)

22-Selahattin Özcan (**)

56-Şervan Örenç (*)

60-Şükrü Topal (**)

4-Adem Ercan (**)

18-İsmail Sevindi (**) (6-Veysi Durmaz-Dk. 58-**)

21-İbrahim Utku İnce (***)

23-Emre Avcı (***)

9-Serdar Kılıç (*)

11-Furkan Öztürk (**) (37-Orçun Selduman-Dk. 68-*)

29-Onur Algül (***) (5-Mami-Dk. 60-*)

Sonraki Maç: (18.09.2016) Düzcespor-TM Kırıkkalespor

KIRIKHANSPOR

88-Bahadır Kaya (**)

5-Mustafa Olcaytu Ergen (**)

13-Muhsin Polat (**)

25-Alican Özaltun (***)

4-Mustafa Acar (**)

7-Murat Kara (**) (20-M. Akif Şerifoğlu-Dk. 52-*)

11-Ömer Gür (**)

17-Güven Gürsoy (*)

41-Sercan Uslu (**) (23-Görkem Özkul-Dk. 66-*)

9-Alican Tez (***)

95-Ertuğrul Köktürk (**) (8-Özcan Dağ-Dk. 80-*)

Sonraki Maç: (18.09.2016) Yomraspor-Kırıkhanspor

 

HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI/FOTO: HALİL SOYER



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ