Şiddet tedavi edilemeyen ruh hastalığıdır

Şiddet tedavi edilemeyen ruh hastalığıdır

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan hekiminden, hemşiresine hasta bakıcısından tüm sağlık çalışanlarının insan sağlığına önem vererek var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Akdoğan,

SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRALAR

Akdoğan, yaptığı açıklamada, son günlerde hastanelerde yaşanan şiddet olayları kınadıklarını belirterek, Türkiye`de ve Kırıkkale`de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların yanlış bir davranış olduğunu kaydetti.İnsan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan hekiminden, hemşiresine hasta bakıcısından tüm sağlık çalışanlarının insan sağlığına önem vererek var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:"Bu çalışmalar içerisinde sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamanın son derece yanlış olduğunu  akli vicdani muhasebe içinde olanların bu davranışları asla yapmayacağını belirterek, bizde bu anlamda Şiddete karşı mücadelede sivil toplum örgütlerinin  çok önemli, çok yerinde inisiyatifler aldığını görüyor  ve destekliyoruz”

 

ŞİDDETİ DOĞURAN SEBEPLERİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

 “Hep birlikte şiddeti doğuran sebeplerin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Toplumumuzda bu konuda bizlere duyarlılık gösterirse işimizi daha kolaylaştıracağına inanıyoruz, Sağlıkta şiddetin yasalaşarak sağlam bir zemine oturtulması gerekmektedir. Bu konuda genel merkezimizin çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlamda şiddetin hiç kimseye yarar sağlamayacağını aksine hem toplumumuzu hem sağlık çalışanlarımızı moral ve motivasyon bakımından etkileyeceğinden hem çalışma ortamında hem de sivil hayatta geri dönüşü olmayan izler bırakmaktadır. Sağlıkta yapılan Her türlü şiddeti kınıyor bundan sonra böyle vahim olayların olmamasını temenni ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, sağlıkta şiddetin her zaman takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz."



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!