ŞİDDET KULLANILMASINI KINIYORUZ

ŞİDDET KULLANILMASINI KINIYORUZ

1-3 Mart 2011 tarihinde Yunanistan-Atina?da gerçekleştirilen Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Toplantıları dün sona erdi. Nato Parlamenter Asamblesi Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem yaptığı deklarasyon

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, ?Her bir ülkedeki değişimin kapsamı ve hızı farklılık göstermekte ve doğurabileceği çeşitli sonuçlar öngörülememektedir. Ancak, bölgedeki sivil halkaların yaşadığı meşru sıkıntıların arkasında yatan belirli etmenler bulunmaktadır. Bu sorunlara karşı uygun yanıtın, gerileme yerine hakiki bir demokratik reformda bulunacağına inanıyoruz. Bu nedenle, insanlık onuru, insan haklarına saygı ve demokratik yönetişim arayışında olanlara karşı şiddet kullanılmasını kınıyoruz.
 
Orta Doğu ve Kuzey Afrika?daki olaylar, mevcut güvenlik durumu açısından yeni zorluklar getirmektedir ve sadece Orta Doğu ve Kuzey Afrika açısından değil aynı zamanda NATO üyesi olan ve olmayan ülkeler açısından önemli sonuçlar doğurabilecektir. Bu da, Euro-Atlantik toplumunun bölgeye, bölge yönetimlerine ve halkına karşı olan yaklaşımının kökten bir şekilde yeniden değerlendirilmesini gerektirecektir. Yakın zaman içerisinde, ülkelerimizin gereken durumlarda önemli miktarda insani yardım sunması gerekmektedir. Daha geniş kapsamlı olarak, Batı ulusları toplumunun bölgeyi pozitif değişime sevk eden tüm demokratik güçleri desteklemesi gerekmektedir.
 
Talep edildiği takdirde, NATO PA, bölgedeki farklı ülkelerin kendilerine has endişelerini ve hassasiyetlerini de dikkate alarak demokratik reform desteği sunmaya hazır olmalıdır. Asamblenin, demokratik kurumların oluşturulması, güvenlik sektörünün demokratik kontrolü, demokratik olarak seçilmiş parlamenterler arasında bağlar kurulması ve parlamento çalışanlarının eğitimi gibi alanlarda reformlara yardım sağlama yönünde hâlihazırda olumlu bir geçmişi bulunmaktadır. Bu uzmanlık ve deneyim birikiminin, NATO Parlamenter Asamblesinin demokratik yönetişim tesis etmek isteyen uluslara yardımcı olma yönünde tam bir rol oynaması sağlanacak şekilde uygulamaya aktarılması gerekmektedir.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ