Sıcaklar meyve-sebzeyi vuruyor

Sıcaklar meyve-sebzeyi vuruyor

Küresel ısınmaya bağlı olarak artan kuraklık, yaz aylarında sadece büyük şehirlerde değil, ilçe ve köylerde de büyük sıkıntılara neden oluyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle kıraç arazilerdeki meyve ve sebzeleri kuruttu. Bazı bölgelerde ise sebze bahçelerinin k

SEBZE FİYATLARI ARTABİLİR

Bağ ve bahçeleri kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olan köylüler hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin tarım arazilerini olumsuz etkilediğini söylediler. Çerikli kasabasında sebze yetiştiriciliği yapan Bekir Akdoğan hava sıcaklıklarının aşırı derecede yüksek olması nedeniyle sebzelerin leterince sulanmaması halinde kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylerdi. Akdoğan bölgede onlarca sebze bahçesinin kuruduğunu belirterek  "Çerikli’de birçok sebze ve meyveler sıcaktan zarar gördü. Güneşin kavurucu ışınları karşısında bazı meyve ve sebzeler kurumaya başladı. Üretim talebi karşılanamadığı için domates, patlıcan, biber, üzüm gibi birçok meyve ve sebzelerin fiyatı artabilir." dedi.

KAYNAK SULARI AZALIYOR
Doğal kaynak suyunun yaz aylarının başında azalması nedeni ile çevredeki birçok köyün şebeke suyuna yüklendiği, bunun sonucunda da evlerdeki içme suyunda da sıkıntıların baş gösterdiğini söyleniyor. Önümüzdeki günlerin en önemli sorununun kuraklık olduğu ifade ediliyor. Kuraklık nedeniyle buğday rekoltesinin ve kalitesinin de bu yıl düşük olduğu yetkililerce ifade ediliyor. Çiftçilerin hem hububattan hem de meyve sebzeden bu yıl yeterince zarar gördüğü ayrıca belirtiliyor. Bu arada aşırı sıcaklar kavun karpuz üreticilerini de olumsuz etkiliyor. Kavun karpuz üreticileri de kuraklıktan şikâyet ediyor.



İLHAT
3.08.2014 10:42:56
iç anadolu bölgesi sulu tarıma uygun degil.uygun olan hayvancılık.

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı