SGK güvenin simgesidir

SGK güvenin simgesidir

Vali Ali Kolat, SGK'nın insanların geleceği için önemli olduğunu söyledi. Bu tür önemli kurumların güzel bir hizmet binasında hizmet vermesinin önemli olduğunu belirten Kolat, yeni yapılan binayı beğendiğini bildirdi.

GÜZEL BİR BİNADA HİZMET VERİYOR
Vali Ali Kolat, tadilatı yapılarak tekrardan hizmete giren SGK İl Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ziyarette Vali Kolat, SGK İl Müdürü İlhan Nebioğlu, SGK İl Müdür Yardımcıları ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Vali Kolat, hizmet binasındaki birimleri tek tek gezerek çalışanlarla bir süre sohbet edip çalışmaları hakkında bilgiler aldı.Kolat, Türkiye’de SGK’nın insanların geleceği için önemli olduğunu söyledi. Bu tür önemli kurumların güzel bir hizmet binasında hizmet vermesinin önemli olduğunu belirten Kolat, yeni yapılan binayı beğendiğini bildirdi.

ÇALIŞANLARA BAŞARILAR DİLİYORUM
Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Vali Kolat: “Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Burası büyük bir tadilattan geçti. Hakikaten güzel bir bina olmuş. Sosyal Güvenlik Kurumumuz son derece önemli bir birimimiz. Biliyorsunuz Sigortalılar, Bağ-Kurlular ve Emekli Sandığı çalışanları buradan hizmet alıyorlar. İlimiz için de çok güzel hizmetler veriyor. 55 bine yakın çalışanımıza ve 48 bine yakın emeklimize hizmet veriyorlar. Bu anlamda da her kesime hitap eden bir çalışma içerisindeler. Ben çalışanlara kolaylıklar diliyorum. Hizmet binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

MÜFETTİŞLER GÖREVDE
SGK olarak sahte boşanma gerçekleştiren çiftler ve sigortasız işçi çalıştıran işyerleri ile çalışma yaptıklarını belirten SGK İl Müdürü İlhan Nebioğlu, bu konuda müfettişlerin görevde olduğunu söyledi. Nebioğlu, sigortasız işçi çalıştıran firmalara büyük cezalar verileceğini belirterek, bir yıllık sigortasız çalışan bir işçi için işyerine 38 asgari ücret tutarında ceza verileceğini söyledi. Nebioğlu, Sigortasız bir işçinin iş yerinde hayatını kaybetmesi veya iş kazası geçirerek iş göremez hale gelmesi durumunda ise cezanın 300 Bin TL olacağını bildirdi.

KAYIT DIŞI EKONOMİNİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Nebioğlu, kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Kırıkkale’de 5 müfettiş ile kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için var güçleri ile çalıştıklarını belirten Nebioğlu, Türkiye’de kayıt dışı ekonominin %40 oranında olduğunu, kayıt dışı çalışanlardan dolayı devletin yıllık vergi ve sigorta primi kaybının 50 milyar TL olduğunu bildirdi. İşyerlerinin sigortasız işçi çalıştırmaması gerektiğini belirten Nebioğlu, hem işverenin, hem de çalışanın bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ