SGK, hayatın sigortası

SGK, hayatın sigortası

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

SGK, hayatın sigortası

Kırıkkale Vali Vekili Adnan Kayık, sosyal güvenliğin, sosyal devlet ilkesinin hayata geçmesi için önemli bir kavram olduğunu ifade ederek, vatandaşların sosyal güvencesi olmasının hayatlarının geri kalanı için son derece önemli olduğunu söyledi.

VALİYİ ZİYARET ETTİLER

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de ´15-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası´ etkinlikleri düzenlenen törenlerle başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Veli Karacaköylü, ´15-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası´ etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Ziyaretler kapsamında Karacaköylü ve beraberindeki personeller Vali Vekili Adnan Kayık´ı makamında ziyaret etti.

SOSYAL DEVLET İLKESİ

Sosyal Güvenlik Haftası´nın tüm kurum çalışanlarına ve insanlara hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Vekili Adnan Kayık da, sosyal güvenliğin, sosyal devlet ilkesinin hayata geçmesi için önemli bir kavram olduğunu ifade ederek, vatandaşlarımızın sosyal güvencesi olmasının hayatlarının geri kalanı için son derece önemli olduğunu vurguladı.

MODERN HALE GELDİ

Programların ardından açıklamalarda bulunan Karacaköylü, ?Ülkemizde her yıl 16 Mayıs tarihini kapsayan hafta, Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Haftanın amacı, Kurumu paydaşlarımıza tanıtmak, yapılan reformu anlatmak, yeni Yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda sigortalı ve işverenlerimizi bilgilendirmektir. Sosyal güvence arayışları insanlık tarihi kadar eskidir. Sosyal Güvenliğin önemi zamanla daha da anlaşılmış, buna paralel olarak sistem de gelişerek bu günkü modern hale gelmiştir? dedi.

SOSYAL GÜVENLİĞİN ÖNEMİ

Karacaköylü, ?Sosyal Güvenlik devletin ana görevleri arasında sayılarak Anayasamızın 60´ncı maddesinde yerini almıştır. Ülkemizde Sosyal Güvenlik hizmetleri uzun yıllar Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve BAĞ-KUR olmak üzere üç ayrı Kurum tarafından yürütülmüştür. Ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak amacıyla çok zor bir reform gerçekleştirilerek üç kurum aynı çatı altında birleştirilmiştir. Böylece sağlık ve sigorta uygulamalarında norm ve standart birliği sağlanmıştır? şeklinde konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı