SEVİMLİ DOSTLARA YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

SEVİMLİ DOSTLARA YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

Yaklaşık 3 hafta önce Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından başlatılan ?Sevimli Dostlarımıza Yardım Etmek İçin Biz de Varız? projesi hayata geçti. Start alan proje ile dün öğretmenler ve öğrenciler Hayvan Barınağını ziyar

TOPLUMA DUYARLI BİREYLER YETİŞTİRMEK

Bilim ve Sanat Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekibin ziyaretine Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Başkan Yardımları ve diğer belediye yetkilileri de katıldılar. Okul Müdürü Bekir Demirdöğen, proje ile ilgili yaptığı açıklamada ?Hedefimiz, kendi geleneklerine ve kültürüne sahip çıkan, insan haklarına saygılı, yeniliklere açık, yeteneklerinin bilincinde, sosyal yaşamlarında tutarlı, sorumluluk sahibi, paylaşmayı bilen, çevreye ve topluma duyarlı bireyler yetiştirmektir? dedi.

 

PROJELER ÜRETMEKTEYİZ

Bu hedef doğrultusunda yıl boyunca öğrencilere toplum bilincini ve duyarlılığını aşılamak için çok yönlü sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri yürütüldüğünün altını çizen Demirdöğen, ?Merkez olarak sosyal sorumluluğun, yardımseverliği kapsadığı fakat bunun ötesinde de bir bilinç gerektirdiği düşüncesiyle; her yıl sadece öğrencilerimizi değil velilerimizi ve tüm çalışanlarımızı kapsayan, çevre okulları ve toplumu da bilinçlendirmeyi amaçlayan geniş kapsamlı projeler üretmekteyiz? dedi.

 

BİZ DE VARIZ

Demirdöğen açıklamasına şöyle devam etti: ?İlimizde sadece Kırıkkale Belediyesi?nin ayakta tuttuğu, sokak hayvanlarının yaşatılmaya ve tedavi edilmeye çalışıldığı; hayvan barınağına yardım eli uzatacağımız bir proje başlattık. ?Sevimli dostlarımıza yardım etmek için biz de varız? sloganıyla yola çıktığımız proje ile Kırıkkale?de Hayvan Barınağına desteğimizle ulaşarak, tüm eğitim camiasını ve toplumu hayvan sevgisi ve sahiplenme konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz?

 

KÖPEK YAVRULARINA BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz başta olmak üzere belediye yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte hayvan barınağında gerçekleştirilen faaliyetler konusunda öğrencilere bilgiler verilirken, minik öğrenciler özellikle köpek yavrularına büyük ilgi gösterdiler. Köpekler için getirdikleri mamalarla yavru köpekleri beslemek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Varol ve hayvan barınağı yöneticileri de gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi verdiler.

 

HAYATLARINA KATKI SAĞLAYACAK

Proje kapsamında, hayvanların bakımı, korunması, hayvan sevgisi ve sahiplenme konularında başta merkezimiz öğrencileri, daha sonra ise diğer örgün eğitim kurumları öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla barınak görevlileri ve veterinerler tarafından okulda eğitimler planlanacağı belirtilirken, bu projenin hayvanlara yardım eli uzatmanın da ötesinde çocuklara örnek olacak hayatında sevgi ve yardımlaşmayı ön planda tutan bir toplum yetiştirilmesine katkı sağlayacağı kaydedildi.

 

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ