Sevgi Yolu ne zamandan beri otopark oldu?

Sevgi Yolu ne zamandan beri otopark oldu?

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Sevgi Yolu ne zamandan beri otopark oldu?

Zaman zaman farklı etkinliklere sahne olan, gökyüzüne doğru yükselen ağaçlar arasında kısa da olsa huzur içerisinde yürüme fırsatı bulabileceğiniz Sevgi Yolu, bu özelliklerini her geçen gün biraz daha kaybediyor.

AKDOĞAN ZAMANINDA YAPILDI

1998 yılında Cemalettin Akdoğan´ın belediye başkanlığı döneminde Yalçın Özer Sevgi yolu olarak düzenlenen ve daha sonra Mustafa Pekdoğan döneminde peyzajı tamamlanarak, merhum Yalçın Özer´in fotoğraflı tabelasının yerleştirilmesinin ardından güzel bir görünüme kavuşan Sevgi Yolu kitapçısı, çay ocağı ve seyyar satıcılarıyla Kırıkkale´de ayrı bir ortama ve yere sahip.

PEKDOĞAN ZAMANINDA TABELA YERLEŞTİRİLDİ

Pekdoğan´ın ardından belediye başkanı seçilen Veli Korkmaz döneminde ikinci kez peyzaj yapılarak daha da gösterişli bir hale getirilen Sevgi Yolu´nun Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bulunan ?Yalçın Özer? fotoğraflı tabelasının kaldırılması gözden kaçmadı. Yine Veli Korkmaz döneminde meydandan girişine dijital termometre ve tarih bilgisi içeren tabela yerleştirilen Sevgi Yolu´ndaki bu tabela da bir süre sonra atıl hale geldi.

ÖZER, SEVİLEN BİR İSİMDİ

1994 yılında bir trafik kazasında kaybettiğimiz Yalçın Özer´in adının verildiği yolun bugünkü hali ise tepki topluyor. 1945 yılında Kırıkkale´nin Kılevli Köyünde doğan Yalçın Özer, öğretmen olarak iş hayatına başlamış, disiplinli, otoriter ve örnek eğitimciliğiyle dikkat çekmiş ve kısa zamanda Kırıkkale Lisesi müdürlüğüne atanmıştı. Milliyetçi-Muhafazakâr kimliğiyle tanınan Özer, o yıllardaki siyasi çekişmeler üzerine, kendi isteğiyle Bağ-Kur Genel Müdürlüğünde üst yönetici olarak görev yaptı. Özer, daha sonraki yıllarda da siyasete atılarak, mertliği ve dürüstlüğüyle Kırıkkale´de adından söz ettirdi. Öğretmen olarak Kırıkkale´nin tanınmış birçok bürokrat ve siyasetçisini yetiştiren Özer, 8 Mayıs 1994 tarihinde Kastamonu´ya taziyeye giderken elim bir trafik kazası sonucunda vefat etmişti.

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Tüm bu sıkıntılarla boğuşan Sevgi Yolu, son günlerde de otopark gibi kullanılmaya başlandı. Çevresel güzelliği ve hava temizliğini tehdit eden araçlar, yoldan gelip geçenlerin de can güvenliğini tehdit ediyor. Özellikle ailelerin, çocuklarıyla birlikte rahat rahat gezebildikleri bu tarz bir mekânın araçların park ettiği bir cadde haline gelmesine tepki gösteren vatandaşlar, Sevgi Yolu´nun otoparka dönüştürülmesine isyan ediyor.

 

HABER FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı