Servis şoförlerine eğitim verildi

Servis şoförlerine eğitim verildi

Karakeçili ilçesinde Emniyet Amirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci servisi şoförlerine eğitim verildi.

ARAÇLARIN BAKIM VE ONARIMI

Emniyet Amirliği Toplantı Salonu`nda düzenlenen eğitimde, İlçe Emniyet Amiri İsa Kağan Karasioğlu ve polis memuru Suat Yenidünya tarafından şoförlere, araçların bakım ve onarımlarının zamanda yaptırılması, emniyet kemeri takmanın önemi, hız kurallarına uyulması gibi konularda eğitim verildi.

“OKUL! YAVAŞ!” YAZILARI

Karasioğlu, ilçede okulların bulunduğu caddelerdeki yollara “Okul!”, “Yavaş!" yazılarının yerleştirildiğini, öğrencilerden oluşan okul geçidi görevlilerine de eğitim verildiğini kaydetti.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Işıklı DUR işareti bulunmalıdır. Bu işaretin, öğrencilerin araca inmeleri ve binmeleri sırasında yakılması ve inip binmeleri tamamlanıncaya kadar yanar durumda bulundurulması gereklidir. Işıklı DUR işareti yakıldığında arkadan gelen bütün araçların durması zorunludur. Okul taşıtlarına fazla öğrenci binmemelidir. Yolculuk edecek herkes için mutlaka oturacak yer bulunmalıdır.  Okul taşıtları gidiş geliş saatlerine ve okul tarafından belirlenen taşıma programına uygun olarak çalışmalıdır. Bir okul taşıtında araç içi düzeni sağlamak ve araca iniş ve binişlerinde öğrencilere yardımcı olmak üzere ya bir rehber öğretmen ya da bu işle görevli bir görevli bulunmalıdır. Bir okul taşıtında öğrencilerin yetişebileceği camların ve pencerelerin güvenli ve sabit olması gereklidir. Her bakımdan güvenli bir okul taşıtına da binseniz, yine de bazı konulara özen gösterilmediğinde bazı tehlikeli durumlara açığız demektir. Her gün kullandığınız bu araçlarda kendi sorumluluklarınızı öğrenmek ister misiniz?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti