Servis araçları denetimi başladı

Servis araçları denetimi başladı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerince okul servisleri sıkı denetime tabi tutuluyor. Haftanın hemen her gününde okul servisleri değişik noktalarda denetlenerek öğrencilerin güvenli şekilde yolculuk etmeleri sağlanıyor. Yaklaşık bir ay gibi

ÖNCELİKLE ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ

Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, trafik güvenliği konusunda bilgilendirip, bilinçlendirmek, öğrenciler ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla başlattıkları çalışmalar kapsamında okulların açıldığı 17 Eylül 2012 gününden bu güne kadar öğrenci taşıyan 142 okul servis aracı ve sürücüsü denetlendiği belirtildi.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

"Yapılan denetimlerde eksikleri tespit edilen 17 okul servis aracı sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu`nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazılmıştır. Bu araçlar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Servis Araçları Odası`na bildirilmiştir. Okul servisleri çocukların güvenliği için çok önemlidir. Emniyet Müdürlüğü olarak amacımız ceza yazmak değil, öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde okullarına ve ailelerine ulaşmasını sağlamak, onları trafik canavarından uzak tutmaktır. Öğrenci taşıyan okul servis araçları üzerindeki denetimlerimiz eğitim öğretim yılı sonuna kadar artarak devam edecektir."

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti