Sentetik saç dikiyor

Sentetik saç dikiyor

Kırıkkale?de sektöründe sıkıntılı ve zor günler yaşayan terzi, gerçek saçları dikerek geçimini kolaylaştırmaya çalışıyor. Terzi, günde yaklaşık 100 kilo saç dikiyor. Kuaförlerin siparişlerini yetiştirebilmek için gece gündüz çalışan terzi peruk yapımının

SAÇLAR ÇİN VE TAYLAND?TAN GELİYOR 

Kuaförlerin Çin?den ve Tayland?dan peruk yapmak için getirdiği saçları diken terzi İbrahim Ceylan, daha önce de sentetik saç diktiğini söyledi. Özellikle genç kızların gerçek saç istediğini ifade eden Ceylan, yaklaşık bir senedir bu işle uğraştığını belirtti. Saçların gram ile satıldığını anlatan Ceylan, ?Önceden saçları dikerken içim dışıma çıkıyordu. Çünkü kimin saçı olduğunu bilmediğim insanların saçlarıyla uğraşıyordum. Daha sonra ekmeğim için yavaş yavaş alıştım. Şimdi hiç tiksinmiyorum.? dedi.

 TERZİ ÇIRAĞI YETİŞMİYOR

Özellikle hazır giyim sektörünün gelişmesi ve hazır kıyafetlerin daha ucuza mal olması sebebiyle bu sektöre alıştığını söyleyen Ceylan, ?Geçmiş yıllarda en çok iş yapan meslekler arasında yer alan terziler, artık sadece tamir ve paça kısaltma işleri ile ayakta durmaya çalışıyor. Yine geçmiş yıllarda çırak yetiştirerek terzilik mesleğine kazandıran ustalar, şimdi kendilerini geçindirmekte zorlanıyor. Her bayramda baba ve çocukların istedikleri takım elbiseleri yetiştirmek için sabahlara kadar çalışan terziler, konfeksiyon ürünlerinin artmasıyla geçmiş günlerini arar hale geldi. Önceden çırak bulmakta da zorlanmazdık. Herkes çocuğunu, terzilik mesleğini öğrenmesi için işe almamızı isterdi. Ama şimdilerde çırak bulamıyoruz. Yeni ustalar yetişmiyor. En genç terzi ustası 30 yaşında. Bu yaşın öncesinde yetişen çırak yok.? diye konuştu.

20 YILDIR TERZİLİK YAPIYORUM

Yaklaşık 20 yıldır terzilik yaptığını açıklayan Ceylan konuşmasına şu şekilde devam etti: ?Önceden hem tüccar terziydik hem kumaş, hem de işçilikten para kazanıyorduk. Ama şimdi sadece paça, fermuar ve tamir işleri yapıyoruz. Yeniden takım yapma durumumuz söz konusu bile değil. Ancak dışarıdan kumaş getirirlerse takım elbise yapıyoruz. Konfeksiyon işlerinin artması bizim işlerimizi zora soktu. Terzilik mesleğinin son dönemlerinin yaşandığı bir ortamdayız."



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü