ŞENLİK BAŞLADI

ŞENLİK BAŞLADI

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) senatosu ve Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen ?2011 Bahar Şenlikleri? başladı. Şenliklerin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesi`nde şenliğin açılışını Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güne

HERKESİN EĞLENMESİNİ İSTİYORUM
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, geleneksel bahar şenliklerinin öğrenciler için hem dinlenme, hem de bir yıllık stresten kurtulmaları için bir fırsat olduğunu söyledi. Öğrencilerin şenliklere katılımlarını sağlamak için ellerinden gelen kolaylığı sağladıklarını kaydeden Yıldız, etkinlikler kapsamında bilimsel, sanatsal ve kültürel ağırlıklı çalışmaların gerçekleşeceğini ifade etti. Yıldız, ?Bahar şenliklerinde öğrenciler stres atar. Uzun bir yılı geride bırakarak, bir nevi rahatlama günleridir. Bizim üniversitemiz kurulduğundan bu yana ?Bahar Şenliği? düzenliyor. Bu yılda tüm öğrencilerin gönül rahatlığı ile eğlenmesini diliyorum? diye konuştu.
 
KÜ CUMHURİYETE BAĞLIDIR
Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Aykut Hakbilir ise törende duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Hakbilir, ?Kırıkkale Üniversitesi kendi geleneklerini ve kültürünü oluştururken laik cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, objektif, adil, akıl ve bilgiden yana, sağduyulu olan, alan savunması yapan değil işini benimseyen, paylaşımcı, değişime açık, farklılıkları zenginlik kabul eden, toplumun güvenine layıktır. Toplumun gerisinde değil önünü açan, toplumun göremediğini gören, söyleyemediğini söyleyen, kendi içinde birlik ve dirliğini gerçekleştirmiş olma özelliklerini ilke edinmiştir? dedi.
 
HAFIZAMIZDA YER ALACAK
?Kırıkkale Üniversitesi Bahar şenlikleri için diyebiliriz ki; eğlencenin, sosyal sorumluluklarımızla işbirliği yaptığı, amatör ruhun, profesyonel yönetimden bir şeyler öğrenip önada heyecanlı günlerini anımsattığı, yanlış öğretilerin yıkıldığı yerde, geleneklerimizin hatırlanacağı ve tüm yılın en büyük, belki de en keyifli etkinliği olma özelliğini taşıyacak organizasyon olarak hafızalarımızda yer alacaktır? diye konuştu. 
 
FOLKLOR EKİBİ ŞAHANEYDİ
Hakbilir?in konuşmasından sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi folklor ekibi yöresel oyunlarını sergiledi. İlgiyle izlenen folklor ekibi, izleyenlerden büyük alkış topladı. Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, folklor ekibini hazırlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Kocadağ?a plaket verdi. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı, gösterileri ise ilgiyle izlendi.
 
CENGİZHAN COŞTURDU
Devlet Sanatçısı Cengizhan Akar, yöresel ezgilerle üniversitelere mini konser verdi. Protokol üyelerinin de katıldığı mini konser, Mavi salonda yapıldı. Konser öncesi az katılım olurken, Cengizhan Akar?ın gösterdiği performans ile salon doldu taştı. Çankırı Karatekin Üniversitesi folklor ekibinin de sahneye inmesi ile konser, halaylar eşliğinde devam etti. Anadolu ezgileri seslendiren Cengizhan Akar, üniversitelilere doyumsuz bir konser yaşattı.
 
TASARIMLAR TAKDİR TOPLADI
Akar?ın konserinden sonra Vali Yardımcısı Yorulmaz, Rektör Yıldız ve beraberindekiler öğrenciler tarafından açılan sergileri gezerek bilgi aldılar. Yorulmaz ve beraberindekiler diğer stantları da ziyaret ettiler. Meslek Yüksek Okulu önündeki caddede ?Sanat Sokağında? açılan resim ve sanat ağırlıklı sergileri gezen Vali Yardımcısı yorulmaz ve Yıldız öğrencilerle tek, tek ilgilenerek sergiledikleri eserler hakkında bilgi aldı. Sokaktaki asfalt üzerindeki yağlı boya çalışmaları ise bir hayli dikkat çekti. Özellikle Grafik Tasarım Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin yaptığı çalışmalar takdir topladı. 
 
BİRÇOK ETKİNLİK VAR
Üniversite Yerleşkesi panayır alanında alışveriş için stantların kurulması, çeşitli sergi açılışları, pop müzik konserleri, eğlenceli öğrenci yarışmaları, şiir dinletileri, turnuvalar, off-road gösterisi, Go-Kart, yağlı güreş müsabakası, tiyatro oyunları, spor gösterileri, konserler, Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetlerin sergileneceği defile, film gösterimleri, havai fişek gösterisi, seminerler ve ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz ve Mustafa Ceceli konserinin yer alacağı Bahar Şenlikleri 3 gün daha sürecek.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ