Seni peygamber efendimize komşu gönderiyorum güle güle git oğlum

Seni peygamber efendimize komşu gönderiyorum güle güle git oğlum

187´NCİ ŞEHİDİMİZ YUSUF ALSANCAK´IN CENAZE TÖRENİNDE ACILI ANNENİN FERYADI HERKESİ DUYGULANDIRDI

187´NCİ ŞEHİDİMİZ YUSUF ALSANCAK´IN CENAZE TÖRENİNDE ACILI ANNENİN FERYADI HERKESİ DUYGULANDIRDI

Seni peygamber efendimize komşu gönderiyorum güle güle git oğlum

Tunceli´den 2 ay önce kendi isteği ile Diyarbakır´ın Sur ilçesine giden ve önceki gün bölücü terör örgütü mensuplarıyla giriştiği çatışmada şahadet şerbetini içen şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Alsancak´ı gözyaşları arasında binlerce vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurladık. Tören sırasında tabuta sarılan acılı anne ?Sen ne güzel bir çocuksun. Seni peygamber efendimize komşu gönderiyorum güle güle git oğlum? diye hıçkırıklara boğuldu.

BABA OCAĞINA SON KEZ GETİRİLDİ

Tunceli´de göreliyken 2 ay önce Diyarbakır´ın Sur ilçesindeki olaylara müdahale etmek üzere kendi isteği ile Sur´a gelen Kırıkkaleli Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekâtçı Yusuf Alsancak geçtiğimiz gün terör örgütü mensuplarıyla girişilen bir operasyonda şehit düşkü. Şahadet haberi Kırıkkale´ye geçtiğimiz gün ulaşan şehidimizin cenazesi Nur Camiinde Cuma Namazından sonra düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzmanımızın na´şı önceki akşam saatlerinde baba ocağına getirildi. Askeri eskort eşliğinde na´şı taşıyan araç Yeni Mahalle´deki baba evinin önüne geldiğinde şehidimizi bekleyen ailesi, yakınları ve protokol üyeleri ile askerler gözyaşlarını tutamadı. Şehidimiz işin burada İl Müftüsü dualar eşliğinde helallik istedi. Şehidimizin na´şı Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı. 

CUMA NAMAZINDAN SONRA TÖREN YAPILDI

Şehidimizin na´şı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Morgundan alınarak, Nur Camii´ne getirildi. Musalla taşına konan tabutun başına gelen şehidimizin yakınları, gözyaşı döktü. Baba Ali Alsancak ve anne Gülseren Alsancak, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.  Anne Gülseren Alsancak, evladının tabutuna son kez sarılarak, ?Efendimize komşu oluyorsun. Sen ne güzel bir çocuksun.   Ben bu açıya nasıl dayanırım, güle güle git evladım? diye gözyaşlarına boğuldu. Cuma Namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, şehidin cenaze namazını kıldırdı. Bu arada bazı yakınları baygınlık geçirdi. Askerler tarafından omuzlara alınan şehidin na´şı, top arabasına konuldu. Ardından şehidin na´şı, askeri tören eşliğinde Nur Camii geçidinden geçirildi. Atatürk Bulvarı´nda şehidin tabuttu cenaze aracına kondu. Ardından Kırıkkale Şehitliği´nde toprağa verildi.

TÖRENE PROTOKOL ÜYELERİ VE BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkân, çevre ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Şehirdin babası ile omuz omuza saf tutan Vali Ali Kolat ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı şehit için saygı yürüyüşü sırasında da şehit babasının yayından hiç ayrılmadılar. Şehit babasının koluna giren Vali Kolat ile Belediye Başkanı Saygılı acılı babayı sürekli teselli etmeye çalıştılar

BİR HAFTA ÖNCE DOĞUM GÜNÜNÜN KUTLAMIŞ

5 Şubat´ta doğum günü olan Şehit Özel Harekâtçı Alsancak, kendi adına ait sosyal medya hesabında ?Sur´da doğum günü yapmak da varmış´ ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Sancak, 5 gün önce oğlunun doğum günü olması nedeniyle üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak, bir hafta sonra gelecek oğlunu karşılamaya hazırlanıyordu. Anne Gülseren Alsancak, oğlunun doğum günü için yaptırdığı ve üzerinde şehidin resmi bulunan yastık ve kupayı veremeden şehit haberiyle sarsıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ