Şener, arı yetiştiricilerini destekliyoruz

Şener, arı yetiştiricilerini destekliyoruz

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, Kırıkkale?de ki arı yetiştiriciliğine destek verdiklerini söyledi. Şener, ?Arıcılara kovan başı 7 TL olmak üzere Kırıkkale İli genelindeki 127 arı yetiştiricisine 10.603 adet kovan için 74.221 TL desteklem

127 ARI YETİŞTİRİCİSİNE DESTEK

Kırıkkale?de arıcılık yapan kişilere destek sağladıklarını ve bu konuda çalışmalara imza attıklarını belirten İl Gida, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, ?Söz konusu desteklemeler Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı en az 30 adet anlı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış birlik üyesi arıcılara kovan başı 7 TL olmak üzere Kırıkkale İli genelindeki 127 arı yetiştiricisine 10.603 adet kovan için 74.221 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır?

 

DESTEKLER DEVAM EDECEK

?Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Desteklemeler Birlik aracılığıyla üreticilere dağıtılmıştır. Ayrıca yine 2011 yılı içerisinde arıcılık işletmesini büyütmek ve toplam arı kolonisi sayısını artırmak isteyen arıcılarımıza Valililiğimiz İl Özel İdaresi bütçesinden aldığımız kaynak ve İlimiz Arı Yetiştiricileri Birliğimizin destek ve organizesi ile üreticilerimizin kaynaklarını birleştirerek sağladığımız 400 arı kovanını arıcılarımıza destek amaçlı olarak dağıtılmıştır. Önümüzdeki 2012 yılında bu desteklemelerin artarak devam etmesi beklenmektedir? dedi.

 

YURDUMUZUN HER YERİNDE ARICILIK VAR

Türkiye?nin, dünya arıcılığında hak ettiği yere henüz ulaşamadığını iddia eden Şener, ?Modern hayvancılığın önemli dallarından biri olarak kabul edilen arıcılık, uygun iklimi ve Dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin % 75`ine sahip zengin florası ile Yurdumuzun hemen her yerinde başarıyla yapılmaktadır. Ancak sayılan avantajlara rağmen sektör, son yıllarda üretimde büyük aşama kaydetmiş olmakla birlikte, Dünya arıcılığında hak ettiği yere henüz ulaşamamıştır?

 

BAL VERİMİ ÇOK ÖNEMLİ

?Koloni varlığı bakımından üst sıralarda bulunmamıza rağmen, gerek koloni başına bal verimi gerekse toplam bal üretiminde istenilen düzeyde yer almak için çalışmaktayız.

Ülkemizin ve İlimizin sahip olduğu bu potansiyelin, ekonomiye kazandırılması için, arıcılık üretimi desteklemeleri gerek arı kolonisinin gerekse bal üretiminin artırılması için önem arz etmektedir? diye konuştu.

 

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ