Sendika olarak dimdik ayaktayız

Sendika olarak dimdik ayaktayız

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sendika olarak dimdik ayaktayız

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Kırıkkale Şube Başkanı Tevfik Delice, haklarında çıkan, "Aktif Eğitim-Sen´de deprem, üyeler bir panik havası içinde topluca istifa ediyor" yönündeki haberlere tepki gösterdi.

ASILSIZ İDDİALAR

Bu tür iddiaların asılsız olduğunu, Aktif Eğitim Sen olarak üyelerinin ve eğitimcilerin haklarını korumak için dimdik ayakta durduklarını söyleyen Delice, ?Aktif Eğitim-Sen olarak, sendikalar başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşlarını rakip değil, refik olarak görüyoruz ancak toplu yaşama, birlikte hareket etme, ortak doğrularda buluşma gibi erdemler yerine, ısrarla rekabet ve mücadele isteyenleri de sendikal sınırlarda rekabete, muhataplarımıza daha kaliteli hizmetler sunmaya davet ediyoruz. Hodri meydan.? dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Aktif Eğitim Sen olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Şube Başkanı Delice, ?Ülkemizde tek sermayesi, hâkim siyasi iradenin doğru yanlış her adımını alkışlamak olan bazı sendikal anlayışlar, göbekten bağlı oldukları siyasi yapıya diyet borçlarını ödeyebilmek için her geçen gün daha da siyasallaşmakta, görevini kötüye kullanan bazı bürokratlardan aldıkları gayrimeşru destekle kamu kurumlarında çalışma barışını adeta dinamitlemektedir. Aynı anlayış, kamu çalışanının karşısına bazen maiyetindeki personeli siyasi/sendikal tercihlere zorlayan bir zorba yönetici, bazen çalışma arkadaşlarına kendisi gibi düşünmediği için sürgün, kurs görevi verilmeme, yöneticilikten alınma, adaylığının kaldırılmaması vb. söylemlerle tehdit eden bir haydut, bazen de kendilerini ve desteklediklerini desteklemeyi ilahi emir olarak gören ve göstermeye çalışan bir ham softa olarak çıkmaktadır.? şeklinde konuştu.

YALAN HABER

Tevfik Delice, açıklamasına şöyle devam etti: "Kamu kurum ve kuruluşlarında bunlar yaşanırken bazı tetikçiler de sahiplerinin veya ahbabı oldukları çavuşlarının illegal çıkarları için kendi çöplüklerinde çığırtkanlık yapmaktadır. Son günlerde bazı sözde internet haber sitelerinde, muhtemelen aynı kirli odaktan talimatla yazdırılmış ve ´Aktif Eğitim-Sen´de deprem, üyeler bir panik havası içinde topluca istifa ediyor´ vb. içerikli yalanlarla dolu haber müsveddeleri yayımlanmaktadır. Toplumda yaşanan her felaketi kendi hesabına kazanca çevirmeye çalışan bu şark kurnazları, oluşmasını hasretle bekledikleri depremde evini terk etmesini istediklerine, üye olmaları gereken sendikayı talimat buyurmayı da ihmal etmemişler. Diyoruz ki Aktif Eğitim Sen ve üyeleri paralel, kare, dikdörtgen vb. herhangi bir geometrik şekil olmadığı gibi anılan iftiraların failleri gibi yamuk da değildir. Aktif Eğitim Sen´de bir deprem veya panik yaşanmadığı gibi üyelerimizin, kıt aklınızla gösterdiğiniz adreslere taşınması da söz konusu değildir. Aktif Eğitim Sen üyeleri, panikle bir yerlere kaçmak şöyle dursun, yurt genelinde Aktif Akademi Eğitimleri kapsamında düzenlenen öğrenci koçluğu, akıl ve zekâ oyunları, hızlı okuma, öğretmen eğitimleri, yönetici eğitimleri, aile eğitimleri, kariyer eğitimleri, çocuk eğitimleri, hukuk eğitimleri ve sanat eğitimleriyle ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmeninin telaşını yaşamaktadır. Aktif Eğitim Sen teşkilatları, sendikal tercihleri nedeniyle panik yaşamak bir yana, neredeyse tüm illerimizde farklı ölçeklerde yapılacak Öğretmenler Günü programları için davetiye dağıtmanın, tüm meslektaşlarımızla ortak bayramımızda buluşmanın, iyi günde kötü günde üyelerinin yanında olmanın telaşını yaşamaktadır.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ