Sellikler işe yaradı, bu kez sel olmadı

Sellikler işe yaradı, bu kez sel olmadı

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafar Tekin’in öngörülü çalışması ilçeyi selden kurtardı. Daha önce hemen her şiddetli yağışta sel veya taşkın yaşanan bölgelerde bu kez sel ve taşkın sıkıntısı olmadı.

SEL KESİCİLER YAPILDI

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafar Tekin’in öngörülü çalışması ilçeyi selden kurtardı. Daha önce hemen her şiddetli yağışta sel veya taşkın yaşanan bölgelerde bu kez sel ve taşkın sıkıntısı olmadı. Bahşılı’da hemen her şiddetli yağış vakalarında dere ve sel yataklarında taşkınlar ve sel baskınları oluyordu. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in öngörüsü ile sel ve taşkın alanlarında yürütülen çalışmalarda bu sorun ortadan kaldırıldı. Dere ve taşkın yataklarına üç adet “sel kesici” yaptırıldı. Bu sayede taşkınların önüne geçilirken, sel suları da yapılan çalışmayla dizginlenmiş oldu. 

 

ÖRNEK BİR UYGULAMA OLDU

Son günlerde Kırıkkale’nin bir çok yerinde sel ve taşkın haberleri geliyor. Bahşılı ilçesinde böyle bir durum yaşanmazken, Başkan Tekin konuyla ilgili bilgi verdi ve “Yıllar önce gelen sel felaketi ilçemiz tekrar yaşamadı. Almış olduğumuz kararla üç adet sel kesici yapıldı ve Bahşılı’yı selden kurtardık” dedi. İlçe için önemli olan bu çalışma ilçe ve Kırıkkale geneline de örnek olacak bir uygulama şekliyle dikkat çekiyor. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız