Şekerimizle oynamayın, vebali çok büyük olur

Şekerimizle oynamayın, vebali çok büyük olur

EKİM YAPAN ÇİFTÇİ DE ZARAR GÖRECEK

Şekerimizle oynamayın, vebali çok büyük olur

CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ?Şekerlerimizle oynamayın vebali büyük olur? dedi. Kızık, özelleştirilecek olan Bor, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Erzincan, Erzurum, Ilgın Kastamonu, Turhal, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş´taki şeker fabrikalarında 4 bin 500 kişinin çalıştığını ve bu kurumların özelleştirilmesiyle bu kişilerin ekmeğinden olacağını söyledi.

EKİM YAPAN ÇİFTÇİ DE ZARAR GÖRECEK

Kızık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Bu 14 fabrikanın 125 bin 402 hektarlık ekim alanında 47 bin 758 çiftçi tarafından üretilen 7 milyon 6 bin 100 ton şeker pancarının işlenmesi sonucun da 946 bin 758 ton şeker 74 bin 370 ton melas ile 2 milyon 74 bin 129 ton yaş küspe üretiliyor. Özelleştirmeden vazgeçilmezse yaklaşık 50 bin çiftçi mağdur olurken, 5000 emekçi işsiz kalacak. Nişasta bazlı şeker üreticisi uluslararası firmalara 1 milyon tonluk yeni bir pancar yaratılacaktır. Hayvancılık sektörünün yem ihtiyacını karşılamak üzere ABD, Arjantin ve Brezilya´dan mevcut ithalata ek 1 milyon ton a yakın GDO´lu mısır ithal edilecektir.?

BU YANLIŞLIKTAN DÖNÜLMELİ

?Bu yanlışlıktan hemen geri dönülmelidir Cumhuriyet dönemi sanayileşme ve tarım entegrasyonunun en güzel örneği bu kuruluşlara kıymayın buralarını sattıktan sonra hep söylemiştik Türkiye ve Kırıkkale´mizin ve ordumuzun gururu olan MKE´yi de satacaklar, bunlara müsaade etmeyelim yazıktır, günahtır. Bu ülke iktidara dur demek zamanı gelmiştir.?

HABER MERKEZİ



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız