Şeker pancarı alımı başladı

Şeker pancarı alımı başladı

Ülke genelinde 26 Fabrika için alım yapan Türk Şeker şirketine bağlı, Ankara Şeker şirketi tarafından Balışeyh'te Şeker Pancarı alımı başlatıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

İlimizde; 3780’da Balışeyh, 1200’da Delice (Çerikli), 3000’da Sulakyurt İlçelerinde yaklaşık 300 üretici tarafından 40.000 Ton üretim bekleniyor. İlimizde yaklaşık dekara 7 ton verim alınıyor. Alım kampanyasına Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Ankara Şeker şirketi Bölge şefi Cengiz Koca, Balışeyh İlçe Müdürü Oğuzhan Güni ve çiftçiler katıldı.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Programda ürününü ilk teslim eden üretici olan Kırlangıç köyünden  Arap Günay’a ödülü  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İkinci olan Beyobası köyünden Bekir Saygılı’ya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oğuzhan Güni, Üçüncü olan üretici Mustafa Gökbulut’a Pancar Bölge Şefi Cengiz Koca tarafından  verildi. 

AVANS BELİRLENDİ

Alınan ürünlerin %70 Çorum’a, %30 Ankara Şeker Fabrikasına gönderilecek. Ürün kalitesi olarak İlimizde %17 Polarite içeren pancar üretiliyor. %16 aşan durumlarda Prim desteği Şeker şirketi tarafından veriliyor. Pancarın fiyatı olarak 135 TL/Ton avans belirlendi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü