ŞEHRİN ÜNİVERSİTEYE KARŞI MİNNET BORCU VAR

ŞEHRİN ÜNİVERSİTEYE KARŞI MİNNET BORCU VAR

Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ?Seminer Günleri? dün başladı. Cumhuriyet Salonu`nda yapılan ilk programda Kırıkkale Üniversitesi`nin Dünü, Bugünü ve Yarını isimli fotoğraf sergisi açıldı. Daha sonra seminer verildi. Seminer öncesi konuşma yapa

KÜ TOPLUMA AKTARILACAK

Kırıkkale Üniversitesi`nin Dünü, Bugünü ve Yarını konulu seminer sunumu Öğretim Görevlisi Kemalettin Çetiner ve Öğretim Görevlisi Ertuğrul Karakaya tarafından verildi. Kırıkkale Üniversitesi`nin şehirle bütünleşmesine katkı sağlayacağı belirtilen programda MYO öğretim elemanlarını daha fazla araştırma ve akademik faaliyet yapmaya teşvik edeceğine dikkat çekildi. Ayrıca programın Kırıkkale için Kırıkkale Üniversitesi?nin önemini toplumun tüm kesimlerine aktarabileceği vurgulanıyor.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

Seminer öncesi açılış konuşması yapan Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez?in üniversitenin günden güne geliştiğini anlattı. Hakyemez, ?Kırıkkale Üniversitesi Seminer Günleri?nin açılışı yaptık. Bir müddet devam edeceğiz. Burada güzel bir topluluk oluştu. Biz Meslek Yüksek Okulumuzu ön plana çıkaracağız. Dünden bugüne neler yaşanmış onu göreceğiz. 1976 yılından bu yana mezun veren bir okulumuz var. Ülkenin neresine giderseniz gidin, bizim mezunumuzu görürsünüz. Ülkemizde Meslek Yüksek Okulları arasında çok iyi konumdayız. 4 bin öğrencimiz var. Öğretim elemanları ile de kaliteli ve tecrübeli bir eğitim ağımız bulunuyor. Diğer taraftan dikey geçiş ile birçok öğrencimiz lisansa geçiş yapıyor. Öğrencilerimiz her zaman kendini geliştiriyor. Öğrencilerimiz elini taşın altına koyuyor ve başarı artıyor? diye konuştu.

 

ŞEHRİN ÜNİVERSİTEYE DESTEK OLMASI LAZIM

Üniversite ile şehrin kaynaşması gerektiğine değinen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, ?Bölümlerimizin çeşitliliği açısından zengin ve kaliteli bir okula sahibiz. Değerli hocalarımız var. Topluma bir şeyler kazandırma vizyonumuz ve misyonumuz anlayışında değiliz. Öğrencilerimiz bizden değil toplumdan da öğreneceği çok şey var. Ama biz istiyoruz ki şehir zile bütünleşelim. Bu yaptığımız seminer günleri ile de kendimizi duyurmak istiyoruz. Basımız sürekli iştirak ediyor ama daha çok gelmelerini istiyoruz. Şehrin üniversitemize karşı minnet borcu var. Şehrin üniversiteye destek olması lazım? dedi.

 

MYO?DA 4 BİN ÖĞRENCİ VAR

Yıldız, ?Geçmişte aktif olan ancak şimdilerde maddi olarak yıpranan üniversitemizin vakfı var. Şehrimizin ve iş adamlarımızın vakfımıza destek olmasını bekliyoruz. Okulumuzun 18 bin öğrencisi var. Bunun 4 bini Meslek Yüksek Okuluna kayıtlı. Bunun yanında başarılı bir grafik çizen Meslek Yüksek Okulumuzun değeri artmıştır. Her gün daha da etkili bir kurum haline gelen Meslek Yüksek Okulumuz, bizlere gurur kaynağı oluyor. Ben buraya katılan bütün öğrencilere ve iştirakçilere teşekkür ediyorum? ifadelerinde bulundu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti