Şehrimizin çehresini değiştirmeye kararlıyız

Şehrimizin çehresini değiştirmeye kararlıyız

2021 yılı içinde başlatılan projelerde önemli yol aldıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

2021 yılı içinde başlatılan projelerde önemli yol aldıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi. Saygılı şartlar el verdiği sürece projelerin tamamının belirlenen süreler içinde tamamlanacağını söyledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Cumhuriyet şehri olan Kırıkkale'ye çağın gereksinimine uygun olarak modern kent kimliği kazandırmak için yoğun çaba içinde olduğunu söyledi.  Şehir adına hayallerinin olduğunu belirten Saygılı "Şehrimizin çehresini değiştirmede kararlıyız tüm imkanlarımızı bu yönde kullanıyoruz" dedi

 

ŞEHRİMİZ İÇİN HAYALLERİMİZ VAR

2021 yılını dolu bir yıl olarak geride bıraktıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı gazetemize yaptığı özel açıklamada planlanan ve devam eden projeleri hakkında önemli bilgiler verdi. “Kırıkkale’miz için hayallerimiz var” diyen Belediye Başkanı Saygılı “Hayallerimizi gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz, Cumhuriyet şehri olan Kırıkkale’mizi aynı zamanda çağın gereklerine uygun olarak modern kent kimliği kazandırmak için çalışmalarınıza hız verdik” ifadesini kullandı.

 

CADDELERİMİZ DAHA KONFORLU OLACAK

Kırıkkaleli vatandaşlardan gelen yoğun talep ve istekler doğrultusunda çalışmaları planladıklarını belirten Saygılı 2021 yılının sonunda startını verdikleri asfalt atağını 2022 yılında da devam edeceklerini belirtti. Kırıkkale’nin yoğun kullanılan caddelerin asfaltlanması konusunda gelen talepler üzerine “Sakarya Caddesi, Sağlık Caddesi, Rauf Denktaş Bulvarı, Nenehatun Caddesi, Halide Edip Caddesi, Adalet Caddesi, Ahıllı Caddesi, Doğu Bulvarı, Karacalı Caddesi, Şirinevler Caddesi, Plevne Caddesi’ni asfaltlayarak yeni ve konforlu bir yola kavuşturduk. Bu arada Millet Bulvarımızın büyük bir bölümünü tamamladık, BEDAŞ’ın elektrik hattını yer altına alma çalışmaları nedeni ile burada bir aksama yaşandı. Burayı da hava şartlarının düzelmesi ile asfaltlayacağız” dedi.

 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK ZAMANINDA BİTECEK

Saygılı Kırıkkale’nin en büyük problemlerinden birisinin de şehir içi trafiğin oluşturduğunu bunlar arasında Etiler kavşağının önemli tıkanma noktası olduğunu belirterek “Belki de yıllardır şehrimize hizmet eden Belediye Başkanlarımızın, hizmet etmek için aday olan belediye başkan adaylarımızın projeleri arasında Etiler’e bir köprülü kavşak yapma hayalı vardı. Çok şükür bize nasip oldu. Bu noktada özellikle mesai çıkışları trafik yoğunluğu ve gün içerisinde yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmekteydi. Bu duruma çözüm olması için başlattığımız köprülü kavşak projemiz çok şükür söylediğimiz şekilde hızla ilerliyor.  Teslim süresi 110 gün, burada froe kazık denilen en zor işlem bitti, bundan sonra çalışmalar daha hızlı yürüyecek. Bu çevrede oturan vatandaşlarımızda çalışmaların ne kadar hızlı ilerlediğine şahitler” ifadesini kullandı.

 

ALTERNATİF SU ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR

Kırıkkale’de ekiplerin şehrimize kesintisiz su vermek için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Saygılı, tüm şehrin bir anda alt yapısının değiştirme imkanlarının olmadığını ancak arızanın oluştuğu hatlarda yenileme çalışmaları yaptıklarını belirterek “ Kırıkkale’mizi bir taraftan da alternatif su kaynakları ile beslemek istiyoruz. Bunun için Halifeli’den temin ettiğimiz suyu şehrimize getirmek için şimdiye kadar 2 bin metre Kırıkkale’ye özel üretilmiş boru ile hat çektik. Hedefimiz 5 bin metreye yakın. Halifeli’de ki suyu Çalılıöz depomuza getirmeye çalışıyoruz, ayrıca atıl durumda bulunan 15 bin tonluk Valilik su deposunu da hayata geçiriyoruz” böylelikle ileride oluşabilecek aksaklıklara şimdiden çözüm bulmuş oluyoruz. Ayrıca Çullu’da bulduğumuz suyla ilgili de önemli gelişmeler yakında olacak inşallah” dedi.

 

YÜRÜYÜŞ YOLLARIMIZ TAMAMLANIYOR

Asfalt çalışmaları ile birlikte şehirde andezit ve yürüyüş yolu atağına da geçtiklerini belirten Saygılı Yeni Mahalle Millet caddesinde birinci etabı tamamlanan yürüyüş yolunun ikinci etabına ve caddenin karşısında çalışmaların başladığını, Plevne ve sağlık caddesinde andezit taşı işlemlerinin sona geldiğini belirterek “Plevne ve Sağlık caddemiz asfalt ve andezit ile farklı bir görünüme kavuştu, şimdi Doğu Bulvarında andezit çalışmamız yürümekte, oradan da Karşıyaka ve Ahıllı Caddelerinde çalışmalarımız program içerisinde olacak” dedi.

 

BİLİM PARKI BUZ PİSTİ İNŞAATLARI SÜRÜYOR

Kırıkkaleli gençlerimizi çocuklarımızı bilimle tanıştıracak, onları araştırmaya, meraklarını gidermeye yönelik başlatılan Bilim Merkezini de değerlendiren Saygılı “burada hafriyat çalışmalarımız devam ediyor, işin en büyük kısmı burası. Gençlerimize yapılan tarımları çok önemsiyorum, gençlerimiz buraya geçek atölyelerde kendilerini geliştirme imkanları bulacaklar. Bilime katkıları olacak. Ayrıca Bilim Merkezimiz içerisinde yaptığımız buz pisti de çocuklarımıza, gençlerimize yönelik farklı bir aktivite alanı olacak” dedi.

 

TÜM İŞ MAKİNELERİMİZ GELDİ HİZMETTE

Kırıkkale Belediyesinin araç parkuruna çok büyük yatırım yaptıklarını, hemen hemen tüm araçları yenilediklerini belirten Saygılı “Şehrimize daha iyi hizmeti daha hızlı şekilde getirmek için 9 adet kazıyıcı yükleyici, 1 adet asfalt freze makinesi, 1 adet kepçe, 1 adet greyder, 6 adet kamyon, 5 adet cenaze aracını hizmete aldık. Bu iş makinelerini bu günkü ekonomik şartlarda almak, belediyeye kazandırmak kolay iş değil. Çok büyük görüşmeler, çok sıkı pazarlıklar sonucu bu günkü değerlerinin altında şehrimize kazandırdık. Bundan gurur duyuyorum. İnşallah söz verdiğimiz halk otobüslerini de bir iki ay içerisinde şehrimize getirmiş olacağız” dedi.

 

ŞARTLAR EL VERDİĞİNCE ÇALIŞMALAR DURMAYACAK

Başkan Saygılı, şehre yeni mesire alanı kazandırarak yeşil alan sayısını artırdıklarını, vatandaşların daha rahat ve huzur içinde defin ve kabir ziyaretlerini yerine getirmek için Yeni Şehir Mezarlığında üst yapı çalışmalarına başladıklarını belirterek inşallah “2022 yılında da önemli hizmetlere imza atacağız, bunlardan biri Galericiler Sitesi, Ardiyeciler sitesi ihaleleri, ardından Millet Bahçemizi hizmete alacağız. Güneş Enerji Sisteminde yakın zamanda önemli açıklamalarımız olacak inşallah” dedi. Akıllı şehir kapsamında trafik ışık sisteminde yaptıkları entegrasyonun bu yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Saygılı trafikte önemli rahatlamanın yanında araçların gaz salınımını azaltacaklarını bu durumun çevre kirliliğini önemli oranda gidereceğinin altını çizdi.

 

ZAFER CADDESİNDE BİNALAR YENILENECEK

Zafer Caddesinde Dış Cephe Giydirme ve Sokak Sağlıklaştırma, başlayacağını belirten Saygılı önemli bir hizmetinde şehir içine sıkışan eski sanayi sitesinin taşınmasında kat edilen yol olduğunu söyledi. Başkan Saygılı “Cumhurbaşkanlığının tasarruf tedbirleri kapsamında kamulaştırmalarda ara verilmişti ancak Ankara’da yapmış olduğumuz yoğun girişimler sonuç verdi ve Kırıkkale’mize ayrı bir sevgi besleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın izni ile Yeni Sanayi Sitesinin yapılacağı yerde Belediyemiz öncülüğünde kamulaştırma çalışmaları başladı. Çok şükür. Buraya TOKİ Aracılığı ile şehrimiz insanlarına, sanayicimize yakışır çok avantajlı yeni bir sanayi sitesi yapacağız, hiçbir sanayici esnafımızın bir kayı olmayacak” dedi.

TÜM MAHALLELERİMİZE DOKUNDUK,

Başkan Saygılı "28 mahallemizin tamamında büyük ve küçük ölçekli çalışmalar yürüttük. Her bir mahallemize dokunduk. Hizmette geri kalmış mahallelerimizi daha iyi hale getirmek için birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yeni yolların yapımından, mevcut yolların asfaltlanması, yol bakım ve onarım çalışmaları Vatandaşlarımızın ulaşım konforunu ve yol güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için daha önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde projelere imza attık. Bunların içinde Mahalle konaklarımız önemli yer aldı. Bayanlarımız burada öğreniyor, üretiyor, ekonomiye katılıyor, moral kazanıyorlar, eğitimlerimiz devam ediyor. Mahallelerimize kazandırdık, Mahalle konakları ile çok mutlu ve gurur duyuyorum. Bu yıl geri kalan tüm mahallelerimize de Mahalle ve bir çoğuna da spor sahası yaparak devam edeceğiz” dedi.

 

KOMŞU İLLERLE REKABET EDİYORUZ

Kırıkkale’yi geliştirmeye, güzelleştirmeye ve komşu iller ile rekabet etmeye başlayan bir şehir haline getirmek için söz verdiklerinin altını çizen Başkan Saygılı, bunun için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Başkan Saygılı Kırıkkale için 2022 yılının hizmetlerin daha çok yapıldığı bir yıl olacağına işaret etti.

 

ROKETSAN VE JANDARMA KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Şimdiye kadar yapılan hizmetler ile mutlu ve heyecan duyduğunu belirten Saygılı, Kırıkkale için yapılması gereken hizmetler olduğun ancak kendisini en çok heyecanlandıran konuların ise Roket-San ve Jandarma depo Komutanlığı olduğunu söyledi. Başkan Saygılı Roket-San için kamulaştırma çalışmalarının başladığını, burada çok yakın zamanda inşaatların başlayacağını, Jandarma Er Eğitim Komutanlığı ve Depo Komutanlığı ise şehrimize yeni nüfus getireceğini belirtti. “Saygılı Roket-san hem istihdam edeceği gençler ile hem yan sanayi ile şehrimizi şahlandıracak. Bir çok sektöre dokunacak. Jandarma Depo Komutanlığı ise şehrimize nüfus katkısı olacak, bu esnafımıza yansıyacak. Ben şehrimizin geleceği için çok umutluyum. Her iki projeyi de başından beri çok yakın takip ediyorum. Roket-San’ın Kırıkkale’ye kazandırılması hususunda çektiğimiz sıkıntıları bir gün ayrıca konuşmak istiyorum. İnşallah muafak olduk. Şehrimize kazandırılmasında bizim ile mücadele eden sayın Vekilimiz Ramazan Can’a İl Başkanımız Mustafa Kaplan’a görev yapan Valililerimize ayı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

KARLA MÜCADELEDE SIKINTI YAŞAMADIK

Belediye Başkanı Saygılı son olarak bir haftadan bu yana etkili olan ve yurdun tamamında etkisini sürdüren kar yağışından kaynaklı önemli bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Şaygılı hazırlıklı oldukları için özellikle ana arterlerde sıkı bir tuzlama yapıldığını belirten Saygılı ilerleyen günlerde de ilave mesai ile önemli bir sıkıntının yaşanmadığını bildirdi



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız