Şehitlik mertebelerin en yücesidir

Şehitlik mertebelerin en yücesidir

İl Müftüsü Bekir Gerek, şehitliğin Allah katında en yüksek mertebelerden biri olduğunu söyledi. Şehitlere, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed?in komşusu denildiğini hatırlatan Gerek, ?Ne mutlu resulün yanında komşu olan şehitlerimizin ailelerine? dedi.

ŞEHİTLER ÖLMEMİŞLERDİR

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri haftası kapsamında Kırıkkale şehitliğine ziyarette bulunuldu. Hatimlerin okunduğu ziyarette, Müftü Gerek, şehitliğin Allah katında önemli bir mertebe olduğunu bildirdi. Gerek, Vatan sevgisinin imandan olduğunu, Şehitliğin Peygamberlerden sonra en yüce bir makam olduğunu, Cenabı Allah?ın Kur?an-ı Kerimde; ?Şehitlerin ölmediğini, onların bilakis diri olduklarını, Rableri katından rızıklandıklarını? haber verdiğini? (Bakara 154, Ali İmran 169) vurguladı. Gerek, ? Şehitler Peygamber Efendimizin cennette ki komşularıdır. Ne mutlu Peygamber Efendimizin yanına komşu olanlara? dedi.

70 KİŞİYE ŞEFAAT EDECEK

Şehit olan bir kişinin 70 kişiye şefaat edeceğinin altını çizen Müftü Gerek konuşmasının devamında, ?Sevgili Peygamberimizin de ?Peygamberler cennetliktir, Şehitler cennetliktir, çocukken ölenler cennetliktir; şehit, ailesinden 70 kişiye şefaat edecektir?  buyurduğunu ifade etti. Şehitlerimizin vatan uğrunda şehit olduklarını ve en yüce makama ulaştıklarını söyleyerek, şehitlerimizin milletimizin manevi değerleri ve milli kahramanlardır? dedi.  Şehitlikte düzenlenen programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, Diyanet Vakıf Zen üyeleri, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Rıfat Öcal, şehit yakınları ve din görevlileri katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü