Şehitlerimizi “Nur” Geçitte yaşatıyoruz

Şehitlerimizi “Nur”  Geçitte yaşatıyoruz

Çevre illere göre şehit sayımız fazla olduğu için “Şehitler Diyarı” diye anılan ilimiz Kırıkkale’den bu güne kadar vatan topraklarına emanet ettiğimiz 259 şehidimizin resimleri Şehit Çelebi Bozbıyık Nur Geçidindeki dev panoda...

Ayrıca geçitte 16 Temmuz ve görev şehidi hemşerilerimizin resimleri’de bulunuyor. Buradan geçen herkes mutlaka resimleri inceleme gereği duyuyor. Bazıların Fatiha okuduğu bile gözleniyor.

 

HEPSİNİN ANISI AYRI KADERİ BİR

Şehitler diyarı ilimiz Kırıkkale’de vatan uğruna vatan toprağına düşen şehitlerimizin her birinin ayrı hikayesi aynı anısı varken kaderlerinin aynı olması hepsini ortak noktada buluşturuyor. Kırıkkale’den vatan topraklarına uğurladığımız 259 şehidimizin resimleri Nur Camiin yanındaki Şehit Polis Memuru Çelebi Bozbıyık Nur Geçitte sergileniyor. Geçidin duvarını boydan boya kaplayan ve Türk Bayraklarıyla süslü panoda şehitlerimizin resimlerinin yanı sıra isimleri ve kısa künyeleri de yer alıyor. Panoda ayrıca 15 Temmuz şehidi ve görev şehidi Hacılar eski Belediye Başkanı Menduh Bodurun da resmi ve kısa künyesi yer alıyor.

 

ŞEHİT YAKINLARI VE VATANDAŞLAR MEMNUN

Kırıkkale Belediyesinin vefa örneği olarak tanımlanan bu girişimi hem şehit yakınlarını hem de vatandaşları memnun etti. Terörün acımasız yüzünü gösterdiği ilk yıllardan günümüze yurt genelinde verdiğimiz şehitlerimizin her birinin yüreğimizde açtığı yara elbette tarif edilemez ancak onların anılarının da yaşatılması tabi ki devletimize kurum ve kuruluşlarımıza yerel yöneticilerimize dolayısıyla bizlere düşmekte. Bu açıdan Kırıkkale Belediyesi Kırıkkale Şehit Gazi Dul ve Yetimleri derneği ile ortaklaşa düşündükleri resim sergisi öncelikle şehit yakınlarını ve vatandaşları memnun ediyor. Buradan geçenlerin hemen tamamı resimleri inceliyor. Resimleri inceleyenlerin bazılarının resimdeki soyadı taşıdığı ise bir gerçek olarak önümüze çıkıyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ