ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YEDİ VE KIRK YEMEĞİ VERİLDİ

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YEDİ VE KIRK YEMEĞİ VERİLDİ

Geçtiğimiz hafta şehit düşen Başçavuş Sadık Güllü için yedi yemeği ve daha önce şehit düşen Kalender Özdemir kırk yemeği verildi. Her iki törene de il idarecileri ve askerler de katıldı.

KUR?AN VE DUA OKUNDU

Şehit Sadık Güllü için yedi yemeği ve Kalender Özdemir için kırk yemeği verildi. Her iki şehidimiz için de baba ocağının bulunduğu yerde törenler düzenlendi. Buradaki törenlere vali yardımcıları, diğer il idarecileri ve askerler katıldı. Şehitlerimizin yakınları da hazır bulundu. İl Müftüsü Bekir Gerek şehitliğin önemini anlattı. Şehit yakınları ile görüşen müftü onlara destek olan açıklamalarda bulundu. Ayrıca şehitlerimizin için Kur?an ve dua okundu.

 GÜÇLÜKLE AYAKTA DURABİLDİLER

Şehitlerimizin evlerinde yapılan törenden sonra şehitlik de ziyaret edildi. Her iki şehidimizin mezarları başında da Kur?an ve dua okundu. Şehitlerimizin yakınlarının üzüntülü oldukları gözlendi. Son şehidimiz Sadık Güllü?nün yakınları güçlükle ayakta durabildiler. Şehit evlerine Valilik tarafından sürekli ziyarette bulunulduğu ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığın sorulduğu öğrenildi.

 

NELER YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİRLER

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise şunları söyledi: ?Bu dünyada bizim için en kıymetli varlıklardan biri de vatandır. Vatan olmazsa millet de olmaz devlet de. Bağımsız olmayan bir vatan orada yaşayanlar için zindan haline gelir.  Biz vatansever bir milletiz. Düşmanlarımız bizim zor durumda kaldığımızda vatanımız için neler yaptığımızı çok iyi bilirler. Vatanını seven kişiler gerekirse mallarını ve canlarını feda etmekten çekinmezler. Bizler, bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla nice destanlar yazan bir milletin evlâdıyız? dedi.

 

VATANI KORUMAK HEM MİLLİ HEM DE DİNİ BİR GÖREVDİR
?Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Vatanı korumak hem milli hem de dini bir görevdir. İslam dini vatan savunması için savaşmayı ibadet saymıştır. Bunun için her zaman hazırlıklı olmamızı emretmiştir. Vatan savunmasına önem veren atalarımız yeri geldiğinde bu görev için cepheye gitmeyi şerefli bir görev saymışlardır. Vatan savunmasına katılmakla dinimizi, bayrağımızı, vatanımızı ve namusumuzu korumuş oluruz. Bunlar bizim vazgeçemeyeceğimiz değerlerdir?

MEKANLARI CENNET OLSUN
?Şehitlik Allah katında çok değerlidir; peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını feda etmişler, deyim yerindeyse canları ile cenneti satın almışlardır. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, ? ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi? inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakarlıkları esirgememeliyiz.  Tüm şehitlerimize Ruhları şad mekanları Cennet olsun?

 

 

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama