ŞEHİTLERİMİZ EBEDİYETE KADAR UNUTULMAYACAK

ŞEHİTLERİMİZ EBEDİYETE KADAR UNUTULMAYACAK

18 Mart Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale?de de tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı?nda başlayan tören, şehitlik ziyareti ile sona erdi.

KIRIKKALE?DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ?NİN 96. YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
 
Tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kurmay Yüzbaşı Tarık Duran Çanakkale Zaferinin öneminden bahsederek zaferin Türk Milleti için ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. Yüzbaşı Duran, ??Bugün kahraman Türk ulusunun kaderinin belirlendiği gündür?? dedi.
 
Duran, "Tarihi boyunca vatanını, bayrağını, namusunu, istiklalini korumak için mücadele eden Mehmetçik, tarihinin en büyük siması, Türk milletinin iftiharı ve askerlik dünyasının ölmez mümessili olmuştur. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında minnet, saygı ve şükran duygularımızla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun?? diye konuştu.
 
ŞEHİTLİKTE TÖREN YAPILDI
Cumhuriyet Meydanı`ndaki törenin ardından Kırıkkale Şehitliğini ziyaret edildi. Buradaki törene Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış ve şehit yakınları katıldı.
 
Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan şehitlik ziyareti, saygı atışı ve yapılan dua ile devam etti. Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz ziyaret defterine duygu ve düşüncelerini yazdı ve imzaladı. Şehitlikte şehit mezarlarına gerçekleştirilen ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Ardından şehitliği gezen tören heyeti, mezarlıklara bayrak ve karanfil bıraktı. Şehitlik ziyaretine katılan şehit yakınları, yakınlarının mezarları başında duygulu anlar yaşa
Törene Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.  


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ