Şehitleri andılar

Şehitleri andılar

Gaziler Derneği Şehit Hüseyin Canavar ve Bahtiyar Ceylan için mevlit okuttu. Şehitlerin hatıralarını canlı tutmak, acılı ailelerinin hüzün dolu günlerinde yanlarında olmak amacı ile Gaziler Derneği, anma programlarını sürdürüyor.

AYNI TARİHLERDE ŞEHİT OLDULAR
Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Canavar, 10.Mknz. Komd. Timi silah sistem operatörü ve araç şoförü görevini yapmakta iken 28 Eylül 1996 tarihinde eli kanlı terör örgütü tarafından Şırnak-İdil - Özen Köyü girişinde yola döşedikleri Anti-Tank mayına basması sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Şehit Astsubay Bahtiyar Ceylan ise, Hakkâri ? Şemdinli kırsalında eli kanlı terör örgütü ile girdiği çatışmada 29 Eylül 1992 tarihinde şehit mertebesine ulaştı.
 
YEMEK VERİLDİ
İki şehidin anısına şehit aileleri tarafından Polisevinde yemek verildi. Programa, Vali Yardımcısı Yusuf Karacaev, Garnizon Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Müftüsü Bekir Gerek, Şehit Aileleri ve Gaziler katılarak acılı ailelerin yanında oldular. Anma Programı Kırıkkale Şehitliğinde devam etti. 28 Eylül 1996 tarihinde saat 14.00?te şehit olan Şehit Hüseyin Canavar için dün yine saat 14.00?te dernek üyeleri kabri başında hazır oldular. Yapılan dualardan sonra acıla aileye başsağlığı ve sabır dileklerinde bulunan dernek üyeleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek şehitlikten ayrıldılar.
 


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama