Şehitler için hatimler indi

Şehitler için hatimler indi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde şehitler için hatimler indi ve Yasinler, okundu. Cami ve Kur'an kurslarında şehit ve gazilerimiz için din görevlileri tarafından okunan Hatmi şerifler ve Yasin-i şerifler ile Şehitlikte okunan S

KABİRLERİ BAŞINDA FATİHALAR OKUNDU

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, başkanlığında Müftülük personeli ile din görevlilerinden oluşan bir heyet, Vatan İçin Can Verenler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi“’ni ziyaret etti.. Her iki dernek ziyaretinden sonra toplu olarak şehitliğe gidildi. Duanın ardından şehitler ziyaret edilerek kabirleri başında Fatihalar okundu.

MAKAMLARI VE MEKANLARI CENNET OLSUN

Şehitliğin ne kadar yüce bir makam olduğunu,gaziliğin ne kadar faziletli olduğunu ve vatanın da ne kadar mukaddes olduğunu çok iyi bilen ve bir camianın mensubu olduklarını belirten Gerek,“Şehitlik ve gazilik  kavramları tarih boyunca milletimiz tarafından hep yüceltilmiş ve kutsallığı canlı tutulmuştur. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: “Kim Allah`a ve Peygamber’e itaat ederse, işte onlar, Allah`ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, Sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır”. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’de şehitleri cennetle müjdelemiş ve peygamberlerden sonra en yüce makamda olacaklarını bildirmiştir. Din, vatan ve millet için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Makamları ve mekanları cennet olsun. Berhayat olan gazilerimize de sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Şehit ve gazilerimizin emanetlerine ve yakınlarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Dernek başkanlarımıza yaptıkları bu anlamlı ve ulvi hizmet için şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ