Şehitler Afyonkarahisar´da buluştu

Şehitler Afyonkarahisar´da buluştu

320 ŞEHİT YAKINI KATILDI

Şehitler Afyonkarahisar´da buluştu

Kırıkkale eski Valisi Hakan Yusuf Güner, 81 ilin şehit ailesini görev yaptığı Afyonkarahisar´da bir araya getirdi. Kırıkkale adına Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ve şehit yakınları katıldı.

320 ŞEHİT YAKINI

Vali Hakan Yusuf Güner´in öncülüğünde Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ´29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Şehit Yakınları ve Gazilerimiz Cumhuriyetimizin Kazanıldığı Topraklarda´ proje kapsamında ilimizde 27-28-29 Ekim 2015 tarihleri arasında ağırlanan yaklaşık 320 şehit yakını ve gazilerimiz ile projenin son programında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Hakan Yusuf Güner kahvaltıda Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, bir araya geldiler. Valilik koordinesinde şehitler diyarında böylesine anlamlı ve önemli bir projeye ev sahipliği yapan il Korel Termal Otelde gerçekleştirilen ´29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Şehit Yakınları ve Gazilerimiz Cumhuriyetimizin Kazanıldığı Topraklarda´ projesinin son programına Bakan Eroğlu, Vali Güner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, il protokolü ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

MUTLU OLDUK 

Programda konuşma yapan Vali Güner; "Sizinle bir kez daha Sayın Bakanımızın huzurlarında birlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyor, tekrar hoş geldiniz diyorum. Sayın Bakanım. Devletimiz ve hükümetimizin imkânları ile ilimizde rutin dışı bir görev anlayışını hayata geçirdik. Çok kısa bir süre içerisinde yeni bir logo, yeni bir hizmet mekanı, yeni bir vizyonla bir buçuk yıldır ilk günkü gibi aşk ve şevkle gayretli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte her şeyden önemlisi Afyonkarahisar halkı ile ve Afyonkarahisar özü ile el ele gönül gönüle hizmetkârlık yapıyoruz. Bundan şehit diyarı olan ve Zaferin Cumhuriyetin başlangıç noktası olan güzel ilimiz Afyonkarahisar´da vali olarak görev yapmanın büyük bir onurunu duyduğumu belirtirken;  devletimize, hükümetimize bu vesile ile bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. Değerli kardeşlerim sizler bizlerin canımızsınız, ciğerimizsiniz, sizler olmazsa bayrak olmaz, bayrak olmazsa devlet olmaz, devlet olmazsa millet olmaz sizler bu bayrağı var ediyorsunuz. Hepinizin alnından öpüyorum, şehitlik çok güzel bir makam sizlerle bir şehit yakını olarak gurur duyuyoruz. Bu şehit vakalarını hepinizin alnında, yüzünde, gönlünde görüyorum. Bir kez daha güzel şehrimiz Afyonkarahisar´a şeref verdiniz diyorum ve tüm geçmişlerimiz için hususi ile şehitlerimiz için Fatiha diyorum."dedi.

ANLAMLI BİR GÜN

Şehit ve gazilerimiz için edilen duanın ardından söz alan Bakan Eroğlu; "Bu güzel organizasyonu gerçekleştirdiği için öncelikle Sayın Valimize, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve tüm katkıda bulunanlara gönülden teşekkür ederim. Sizler ülkemizin ve bütün milletimizin tacısınız. Askerimiz şehit düştüğü zaman yüreğimiz kan ağlıyor. Ama tek tesellimiz şehitler ölmez. Ayeti kerime var biliyorsunuz ? Allah yolunda şehit olanlar onlar diridir sizler onu hissedemezsiniz? bu vatan için, bu topraklar için şehitler ölmez. Değerli kardeşlerim şehitlik çok yüce bir mertebe ki peygamberlikten sonra en yüce mertebe şehitliktik mertebesidir. Allah bütün şehitlerimize gani, gani rahmet eylesin. İnşallah onlar vesilesi ile hepimizin ve bütün şehit annelerimizin cennete girmenize vesile olsun. Değerli kardeşlerim Afyonkarahisar´a hepiniz hoş geldiniz. Yapılacak hizmet varsa biz yaparız ve her zaman sizlerin talepleri bizim için emirdir. Bu topraklarda her aileden bir şehit vardır. Benim dedem de 1911 Balkan Harbinde Edirne´de şehit düşmüş. Yıllarca bulamadık ve Osmanlı kayıtlarını inceleyerek birkaç ay önce kayıtlardan bulduk. Edirne Şehitliğinde benimde bir dedem var, bütün şehitlerimize Allah gani, gani rahmet eylesin. İçinizde Kıbrıs gazilerimiz var. Kıbrıs´a büyük su projesi yaptık asrın projesi, Kıbrıs´a denizin altından Akdeniz´i aşarak su götürdük. Bende 19 ay askerlik yaptım, fakat bu vatan için gerçekten büyük bir onurdur, büyük bir şereftir.?diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü