ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İDAM YASASINA DESTEK VERDİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İDAM YASASINA DESTEK VERDİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, şu günlerde gündeme gelen idam yasasının tekrar getirilmesi konusunda açıklama yaptı. Öcal, ?Biz Şehit Aileleri ve Gaziler olarak idam yasasının tekrar getirilm

UNUTANLARA DA HATIRLATIRIZ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi; ?Yüce Milletimizin ve Devletimizin var olma mücadelesinde, 2.İnönü savaşı, 23 Mart -1 Nisan 1921 tarihleri arasında yapılmış olup,1Nisan 1921 tarihinde Kahraman Türk Ordusu ve halkı tarafından kazanılan en önemli zaferlerden biriydi. Tarihin nice zorlu sınavlarından geçen aziz milletimiz, 2.İnönü Zaferiyle bir kez daha eşine ve benzerine rastlanmamış bir kahramanlık destanı yazmış, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti?nin kuruluşu yolunda atılan önemli adımlardan birini daha atmıştı. Bu zaferle birlikte başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza büyük moral kaynağı olmuş ve onları daha da yüreklendirmişti. Tarihimize baktığımız zaman bu cennet vatanı bizlere emanet bırakmak uğruna ne zorluklarla karşı karşıya kalındığını, ne mücadeleler verildiğini bilmekteyiz, unutanlara da hatırlatırız.?
 
IRKÇILIK VE BÖLÜCÜLÜK
?Ancak; Yüce Devletimizin Bölünmez Bütünlüğünü 1984 den bu yana 27 yıldır tehdit eden eli kanlı terör örgütü, örgütün iç ve dış destekçileri kendi menfaatleri uğruna tehdit ettikleri ve bu amaçları uğruna binlerce Güvenlik Güçlerimizi, Kamu Çalışanlarımızı ve bölge vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Son zamanlarda tahammülü mümkün olmayacak şekilde bölgede şov yapmak amacı ile Güvenlik Güçlerimize tokat atılmakta, panzerlerin üzerlerine çıkarak vatandaşları kışkırtmaktadırlar. Milletvekili dokunulmazlığı zırhı altına sığınarak bölge vatandaşlarımızı kışkırtan Eli kanlı terör örgütünün Yüce Meclisimizdeki uzantıları, 23 Nisan 1933 yılından buyana her sabah derse başlamadan önce okudukları andımızı okutulmasından rahatsızlık duydukları ve çocuklarının andımızı okumayacağını belirterek yazılı olarak İl Milli Eğitim müdürlüğüne başvurmalarını, ırkçılık ve bölücülük yapmalarını şiddetle kınıyoruz?
 
MİLLETİ ÖZÜNDEN ÇOK SEVMELİYİZ
?Gelecek nesillerimiz öğrencilerimiz, okul içerisinde ve okul dışındaki hayatlarında, her sabah söyledikleri andımıza göre hareket ederek ?doğru ve çalışkan? olmalı. Küçükleri korumalı. Büyükleri saymalı. Yurdunu ve Milletini özünden çok sevmeli. Yükselmeyi ve ileri gitmeyi ?ülkü? edinmeli. Atatürk?ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürümelidir. Yeri geldiğinde de varlığını Türk varlığına armağan edebilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün kurduğu Yüce Meclisimize gidecekler ve Meclis Kürsüsünden Bölünmez Bütünlüğümüzü tehdit edecekler, şartlar ileri sürecekler ve halen seni ve senin gibileri orada barındıracaklar. Biz Şehit Aileleri ve Gaziler olarak idam yasasının tekrar getirilmesini ve dokunulmazlıkların yeniden düzenlenerek Devletin varlığını tehdit edenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ediyoruz.?
 
KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
?Bu duygu düşüncelerimizle 2.İnönü destanını yazan kahramanlarımızı, Kurtuluş Savaşından bu güne kadar olan Şehitlerimizi, Ebediyete intikal etmiş Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm Kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır dileklerimizi sunuyor, Halen hayatlarına devam eden kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ