Şehit işçiler için hatim indirildi

Şehit işçiler için hatim indirildi

Kırıkkale Müftülüğü, Yahşihan ilçesindeki Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi`nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için hatim indirdi.

30 DİN GÖREVLİSİ KATILDI

Patlamada ölen Salih Erkeç`in babası Celal Erkeç`in evinin önünde kurulan taziye çadırında Müftü Bekir Gerek ve 30 din görevlisi ile Erkeç`in bazı yakınları tarafından işçiler için hatim indirildi. Hatim duası yapan Müftü Gerek, felaketlerden dolayı hayatını kaybedenlerin şehit hükmünde olduğunu belirterek, "Örneğin depremde kendisinin bir kusuru olmadan bir yıkık altında kalan, bir afette, bir hastalıkla hayatını kaybedenler, peygamberimiz tarafından şehitlikle müjdelenmiştir" dedi.

 

ÖLÜMLERİN EN ŞEREFLİSİ

Allan`ın, şehitlerin makamının yüce olduğunu haber verdiğini anımsatan Gerek, şunları kaydetti: "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, `Peygamberler, çocukken ölenler, şehitler cennetliktir. Şehitler, kıyamet gününde ailesinden 70 kişiye şefaatçi olacak` diye buyuruyor. Ölümlerin en şereflisi, şehit olarak ruhu teslim etmektir. Salih kardeşimiz ve diğer işçilerimiz de ruhunu şehit olarak teslim etmiştir. Bu, yüce bir makamdır, yüce bir bahtiyarlıktır. Bize, dünya gözüyle zor gelse de manevi alemde bunun bir şeref, bir fazilet olduğunu biliyoruz." dedi

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ