ŞEHİT ANNELERİ HASRET GİDERDİ

ŞEHİT ANNELERİ HASRET GİDERDİ

Kırıkkale’de şehit anneleri evlat özlemlerini bir nebze de olsun giderebilmesi için Mehmetçikle buluştu.

Kırıkkale Valiliği koordinatörlüğünde Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğinin "Şehit Ailelerine Yönelik Sosyal İçerme" projesi, Doç. Dr. Müzeyyen Özhavzalı sorumluluğunda Kırıkkale Üniversitesi’nden 22 gönüllü akademisyen tarafından yürütülüyor. Şehit diyarı Kırıkkale'de yaşayan şehit aileleri ile gazi yakını kadınların çeşitli faaliyetlerle sosyalleşmelerini ve üretime katkı sağlamalarını amaçlanan projeye Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı da destek veriyor.

Proje kapsamında şehit aileleri ile gazi yakını kadınların el emeği ve göz nuruyla yaptıkları eserlerin sergilenebilmesi için Kırıkkale Valiliğince Yahşihan İlçesi Kızılırmak havzası üzerine tesis edilen Obaköy Mesire Alanındaki tarihi bir bina, "Kızdırmak Şehit ve Gaziler Yaşayan Kültür- Sanat Müzesi" olarak tahsis edildi. Türkiye'de bir başka örneği olmayan müze, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü ziyaretçi kabul ediyor.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in talimatları doğrultusunda müze binasının aslına uygun bir şekilde genel tadilatı Kırıkkale İl Özel İdaresince yapılırken, sergi alanı ve müze bahçesinin peyzajı, boya ve badana işleri ise Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini sürdürmekte olan Mehmetçikler tarafından yapıldı. Yakın zamanda faaliyete geçen müze bahçesine konulmak üzere Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığınca bir de kağnı hediye edildi.

Projenin manevi boyutunu yöneten Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Rehberlik ve Danışma Merkezinde görevli uzman psikologlar, müzede çeşitli faaliyetlere katılan şehit annelerinin evlat özlemlerini bir nebze olsun giderebilmeleri için "Mehmetçik ve Şehit Anneleri Kavuşması" adı altında etkinlik düzenlendi. İlerleyen zamanlarda ayda bir olacak şekilde yapılması planlanan kavuşma günleriyle, evlat hasreti içerisinde olan şehit annelerinin Mehmetçiklerle bir araya gelerek evlat özlemlerini giderebilmelerinin yanı sıra moral ve motivasyonlarını artıracak şekilde psikososyal destek verilmesi amaçlanıyor. Diğer yandan Mehmetçiklerin de milli ve manevi duygularının geliştirilmesi hedefleniyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ