Şehit ailelerinin hakları genişletilsin

Şehit ailelerinin hakları genişletilsin

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Şehit ailelerinin haklarının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Torunlu, ?Şehit ailelerinin hakları genişletilsin. Uludere?de ölen 38 kaçakçının ailesine 123 Bin TL ödenirken, vatan için şehit olan

TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK
Son günlerde yaşanan sivil kişilerin şehit sayılması gündemi ile ilgili basın açıklamasında bulunan Vatan İçin Can Verenler Federasyonu Başkanı Mümtaz Torunlu, Uludere?de ölen kişilerin terör mağduru olması gerektiğini söyledi. Torunlu yaptığı açıklamada, ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin bir TV kanalında katıldığı programda Uludere?de ölen vatandaşların da sivil Şehit olduğunu belirterek tarihi bir gaf yapmıştır. Bu talihsiz açıklama ülkenin bölünmez bütünlüğü içi kan ve can veren aziz Şehitlerimizin aileleri ve Malul Gazilerimiz üzerinde tarifi imkânsız üzüntü, hayal kırıklığı ve öfke yaratmıştır. Kendi bünyesinde Şehit ve Gazi dairesi bulunan bir Bakanın kanunların yasakladığı bir eylemi yaparken hayatını kaybeden ya da malul olanlara hiçbir şekilde Şehit ya da Gazi denilemeyeceğini bilmesi gerekirken bu talihsiz ve kabul edilemez gafı tarihe kara bir leke olarak geçmiştir? diye konuştu.
 
HAKLARIMIZ KISITLANIYOR
Şehit ailelerinin bu tür manevi konular ile yıpratıldığını ve haklarının da kısıtlandığını da belirten Torunlu, ?Bugün Gaziler 1000 lira, Şehit Aileleri 380 lira maaş almaktadır. Buda Türkiye?deki açlık sınırı olan 1800 liranın çok altındadır. Şuanda açlık sınırı 1800 liradır. Eğitim yardımı ve tütün ikramiyesi dediğimiz ek ödemelerinin artırılması kurumlar tarafından kabul etmesine rağmen maliye bakanlığı reddetti. Harp Vazife Malullerine konut kredisi verilmesi kurumlar tarafından kabul edilmesine rağmen maliye bakanlığı sadece 2008 den sonraki Harp Vazife Malullerini ve Köy Korucularını eklemiştir. Şehit Ailelerine çıkartılan 2. İş hakkından da Malul Gazilerin istifa etmesi kanun tasarısına konulmadı. Ortez protez ihtiyacı olan, bu ülke için kan ve can veren Harp ve Vazife Malullerimizin ortez ve protez ihtiyaçlarının karşılanmasında sadece muhtaç olan Harp ve Vazife Malullerinin ortez ve protez ihtiyacı kabul edildi. Diğer arkadaşlarımız mağdur edildi? dedi.
 
 
ŞEHİT KARDEŞLERİNE HEK TANINMALI
Yeni çıkarılan yasa ile şehit ailelerinin işe girmesinin iyice kısıtlandığını belirten Torunlu, ?Şehit Kardeşleri olarak bizler Şehit Ailesinin bir ferdi olduğumuzu ispat edecek herhangi bir kimlik kartına sahip değiliz. Şehidin bekar yada evli olmasına göre değişen Şehit Dul Yetimi kapsamında verilmekte olan Orduevlerine girişlerde kullanılan tanıtım kartlarından, taşımalı Silah ruhsatı, şehit ailelerine ikinci bir iş hakkı, ve şehit kardeşlerinin de birinci derecede şehit yakını sayılmasını Şehit Kardeşleri olarak bizlere de verilmesini talep etmekteyiz. Bu isteğimiz, maddi getirisinden çok manevi yönüyle değerlendirilmelidir. Bu kart sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla aynı atmosferi paylaşmak bizlere gurur verecektir? diye konuştu.
 
 
GÜÇLÜKLE GEÇİNİYORLAR
Şehit ailelerinin ve gazilerin güçlükle geçindiğini belirten Torunlu, ?Toplumda kendine yaraşır hayat seviyesini sağlar. Bugün 1800 liranın altında ücret alanların yoksul sayılır bir ortamda, siz en düşük dereceli malulünüze 1000 lira maaş verirken, toplumda kendine yaraşır hayat seviyesini nasıl sağlayacaksınız. Milletvekili danışmanları 5000, sekreterleri 4000, şoförleri 3000 lira alırken Şehit Aileleri ve Gazilerin yokluk sınırında maaşa hükmetmeye kimin hakkı var. Diğer taraftan suç olan Kaçakçılık yaparken bu konuda hayatını kaybedenlere 123 bin lira ödenmesi konusunda tereddüt etmeden onay veren Maliye Bakanlığı, Şehit Aileleri ve Gaziler konusunda neden tereddüt ediyor. Devletimiz sosyal ve hukuk devleti. Maliye Bakanlığı Şehit Aileleri ve Gazilere karşı bu anlamsız, tutarsız, bizleri hayal kırıklığına uğratan tutumunu şiddetle kınıyoruz. Sayın Bakanı istifaya davet ediyoruz. Bu konuda sizi kınıyoruz ve şiddetle protesto ediyoruz? dedi.
 
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ