Şehit Yılmaz Dikmen Anıldı

Şehit Yılmaz Dikmen Anıldı

ŞEHADETİNİN 2. YILI

Şehit Yılmaz Dikmen Anıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen´in ailesi tarafından düzenlenen anma programı ile Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen Şahadetinin 2. Yılında Baba ocağında ve kabri başında anıldı.

Yılmaz Dikmen´in Baba ocağında Şehidimizin ailesi tarafından okutulan Mevlidi Şerif ve verilen yemek ile başladı. Baba ocağında bayanlara yönelik olan programa Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu´nun eşi Ebru Hanımefendi, Emniyet Müdür Yardımcılarının eşleri, Şehit ve Gazi ailelileri katıldı.

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen hakkında verilen bilgilere göre, Şehid Yılmaz Dikmen, 13 Şubat 1971 tarihinde İlimizde Dünyaya gelmiş, İlköğrenimini İsmet Aydınlı İlköğretim Okulunda, orta Öğretimini Atatürk Orta Okulunda, Lise Öğrenimini Kırıkkale Lisesinde tamamlamış, 1991 Yılında Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olan Dikmen sırasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde göreve başlamış, 1994 Yılında Vatani görevini yapmak üzere Kıbrıs´ta askerlik görevini tamamlamasına müteakiben tekrar Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevine başladı. 1996 yılında Van İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevine başlayıp, 2000 yılında da Samsun İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevine devam etti. 2014 yılında ise Şırnak İli Silopi İlçe Emniyet müdürlüğü emrinde göreve başladı.

Silopi İlçe Emniyet müdürlüğü emrinde görevli iken 7 Temmuz 2015 tarihinde PKK´lı teröristlerce girilen saldırıya uğramış, düzenlenen saldırıda Kahramanca savaşıp iki teröristi etkisiz hale getirerek kendisi de yaralanmış, tedavisi yapılıp hava değişimi için Baba ocağına döndü. Tedavi süreci tamamlanan Şehit Yılmaz Dikmen 17 Temmuzda tekrar Silopi ilçesindeki görevine başladı Şehit Yılmaz Dikmen, Silopi ilçe Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli iken teröristlerin keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateş sonucu 30 Ağustos 2015 tarihinde Devletimizin Bölünmez Bütünlüğünü koruma uğruna Şehitlik mertebesine ulaştı.

Evli ve İki çocuk Babası olan Dikmen, Nur Camiinde düzenlenen törenle Yuva aile mezarlığına defnedildi. Dikmen´in Baba ocağındaki program, Şehidimizin kabrinin bulunduğu Kırıkkale Yuva Mezarlığındaki kabri başında okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla son buldu.

HABER: MURAT KARADAĞ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü