Şehit Mustafa Nohut´u Andık

Şehit Mustafa Nohut´u Andık

İKİ YIL ÖNCE DİYARBAKIR´IN SİLVAN İLÇESİNDE MAYIN PATLAMASI SONUCU ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇMİŞTİ

İKİ YIL ÖNCE DİYARBAKIR´IN SİLVAN İLÇESİNDE MAYIN PATLAMASI SONUCU ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇMİŞTİ

Şehit Mustafa Nohut´u Andık

Diyarbakır´ın Silvan İlçesi Oğuzlar Köyü yolunda Şehitlik mertebesine ulaşan Özel Harekât Polis Memuru Mustafa Nohut Şehit oluşunun ikinci yıldönümünde dualarla anıldı.

POLİSEVİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Anma programı, Şehidin Kederli ailesi tarafından Polisevinde Şehit Mustafa Nohut Anısına verilen yemek ile başladı. Düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve eşi, İl Jandarma Komutan Vekili Ahmet Güneş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ataman Sümer, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Rıfat Öcal ve Dernek üyeleri, Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığında görev yapan Şehidin arkadaşları, Şehidin ailesi ve akrabaları katıldı.

DERNEK BAŞKANI BİLGİ VERDİ

Şehit Mustafa Nohut hakkında Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Şehidin, Zafer ve Münevver Çiftinin 3 Erkek Çocuğunun en büyüğü olduğu.26 Kasım 1992 tarihinde Samsun 19 Mayıs Polis Okulundan mezun olarak meslek hayatına Bitlis İl Emniyet Müdürlüğünde başladığı,25 Aralık 1993 tarihinde 23.Dönem Özel Harekât Kursundan mezun olarak Bitlis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü emrinde görevine başladığı bildirildi. Şehidin, 1992-1998 yılları arasında Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Emrinde, 1998-1999 yıllarında Ankara Emniyet Müdürlüğünde, 1999-2003 yılları arasında Muş Emniyet Müdürlüğünde 2003-2015 yılları arasında Özel Harekât Dairesi Başkanlığında görev yaptığı, Meslek hayatı boyunca başarılı çalışmalarından dolayı çok sayıda maaş ve taltifiyle ödüllendirildiği kaydedildi. Mustafa Nohut´un 15 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır İli Silvan İlçesine bağlı Oğuzlar Köyü yakınından geçerken zırhlı aracın mayına basması sonucu Şehitlik Mertebesine ulaştığı belirtildi.

KUR´AN-I KERİM OKUNDU, DUA EDİLDİ

Anma töreni sırasında Terminal Camii Din görevlisi Mustafa Aydemir tarafından okunan Kuran´ı Kerim ve yapılan dua sonrası Şehidimizin ailesine sabır ve başsağlığı dilendi. Polisevindeki Program Şehidimizin Kabrinin de bulunduğu Kırıkkale Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyaretinde Şehitlik Camii Din görevlisi Yalçın Demirel tarafından Kuran´ı Kerim okundu, dua edildi. Diğer Şehitlerimizin de kabirleri ziyaret edilerek Bütün Şehitlerimiz yâd edildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü