Şehit çocuklarına kontenjan imkânı

Şehit çocuklarına kontenjan imkânı

Özel DEK KOLEJİ´NDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

Özel DEK KOLEJİ´NDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

Şehit çocuklarına kontenjan imkânı

Şehit çocuklarının özel okullardan ücretsiz olarak daha fazla sayıda yararlandırılması için yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Bahşılı, Yahşihan ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Kırıkkale İl Milli Eğitim müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına yaptığı başvuruyla adından söz ettiren DEK koleji çalışmalarında elde ettiği ve sadece Kırıkkale değil bütün Türkiye´deki şehit çocuklarını etkileyecek bir karara imza attı.

DİLEKÇEMİZİ İLETTİK

Dek kolejinin yaptığı bu başvuru neticesinden artık bütün şehit çocukları tüm Türkiye´de özel okullarda kontenjana takılmadan ücretsiz olarak okuyabilecekler. Konu ile ilgili bilgi aldığımız kurucu temsilcisi Taki Kaplan başvuruyla ilgili detayları anlattı. Kaplan, ?Mevcut yönetmelikle okul kontenjanın yüzde 3 oranında şehit çocukları ücretsiz okuyabiliyorlardı. Ancak biz dek ailesi olarak bu imkândan tüm şehit çocuklarının faydalanmasını istiyorduk ancak yönetmeliğe göre sınıf kontenjanı 24 kişiyi geçemiyordu, okullarımızda birçok sınıf düzeyinde biz hala hazırda bu sayıya ulaştığımız için şehit çocuklarını ücretsiz okutmak istesek bile öğrenciler sınıf kontenjanına takılıyordu. Yani sistemsel olarak sadece bizim isteğimiz yeterli gelmiyordu. Bu nedenle 09.09. 2015 tarih 200/4 sayı ile yazımızda durumu il ilçe milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla bakanlığa ilettik. Dilekçemiz de özel eğitim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılarak şehit çocuğu öğrencilere ayrılacak ücretsiz öğrenci kontenjanının sınıf ve okul kontenjanının dışında tutulması gerektiğini bildirdik? şeklinde konuştu.

ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

 Kaplan açıklamasının devamında ?Böylece sınıf kontenjanına takılmadan her şehit çocuğu Türkiye´de isteği herhangi bir özel okulda okuma fırsatı bulacak. Bu şehit çocukları için alınmış önemli bir karadır. Bu kararın alınmasında ilimiz ve okulumuz Dek kolejinin adının geçmesinin gururunu yaşadığımızı şahsım kurucularımız ve tüm dek ailesi adına belirtmek isterim. Bu vesile ile hiçbir zaman haklarını ödeyemeyeceğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Vatan için can verirken gözlerini kırpmayan şehitlerimizin tüm Türkiye´ye emanet ettiği aileleri için ne yapılsa kâfi değildir. Bunun bilinciyle birçok öğrenciye iyi şartlarda eğitim imkânının sağlanacağı inancıyla böyle bir karara imza atan Milli Eğitim Bakanlığımıza da şükranlarımızı sunuyorum? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü