ŞEHİR MERKEZİ YENİLENECEK

ŞEHİR MERKEZİ YENİLENECEK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ile Kırıkkale Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği iftara katıldı. Atalay Nur camisi ile şehrin görünümünün değişeceğini söyledi.

NUR CAMİSİ İNŞAATINDA İFTAR  
Atalay, Kırıkkale`de yapımı bir süredir devam eden Nur Camisi Külliyesi inşaatında düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, böyle bir cami inşaatında iftar vaktinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. İftarı düzenleyen Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ve Kırıkkale Belediyesi`ne teşekkür eden Bakan Atalay, ``Böyle Nur Camisinin gövdesinde bir iftar vaktinde sizlerle olmanın hazzını yaşıyorum. Belediye Başkanlığımıza ve Türkiye Diyanet Vakfımıza teşekkür ediyorum`` dedi.
 
DİYANET VAKFI ÖNEMLİ KURULUŞ
Türkiye Diyanet Vakfının Türkiye`de ve yurt dışında çok hayırlı işlerde bulunan çok önemli bir kuruluş olduğunu belirten Atalay, şöyle konuştu: ``Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürümüz de bugün buraya iftar için geldiler. Tabii vakfımız Türkiye`de ve yurt dışında çok hayırlı işlerde bulunan çok önemli bir kuruluşumuzdur. Nur Camisi`nin inşaatının böyle yükselmesi bizleri çok memnun ediyor. Burası Kırıkkale`nin merkezi, inşallah bu cami geniş bahçesiyle tamamlandığında şehirciliğimize çok farklı bir görüntü getirecek. Bilindiği gibi yeni bir hükümet konağımız daha yapılıyor Selçuklu mimarisinde önemli bir yapı. Bütün bunlar şehir merkezini yenileyecek. Şehir merkezindeki bazı eski binalar yıkılacak, Kırıkkale`nin merkezi bütün bu görüntülerden kurtulacak. Şüphesiz hepimizin sorumluluğu, biz elimizden gelen desteği vereceğiz.``
 
SOMALİ`YE 7 BİN TON ERZAK GİDECEK
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme ise Nur Camisi inşaatının bir an önce bitirileceğini ve önümüzdeki ramazanlarda burada tekrar iftar açmayı arzuladıklarını söyledi.Türkiye Diyanet Vakfı`nın 963 şubesi bulunduğunu, bildiren Akçeşme 963 şubede bu etkinliklerin ramazan boyunca yapılacağını bildirdi. Somali`ye 7 bin tonluk erzak gönderileceğini dile getiren Akçeşme, şöyle konuştu: ``Moskova`da SMS`lerden Türkiye Diyanet Vakfı`nın hesabına 1 milyon 500 bin SMS girdi. Diğer kitlelerle birlikte Türkiye Diyanet Vakfı`nın hesabına bugün itibarı ile Diyanet İşleri Başkanlığımız hariç 20 milyon lira gibi bir rakama ulaşılmış oldu. Bugün saat 07.00`da Somali`nin Başkentine bir uçağımız gitti, Yarın sabaha karşı bir uçağımız daha gidecek. Pazartesi günüde diğer kurum ve kuruluşlarımız kanalıyla 7 bin tonluk bir erzak gidiyor. Oradaki kardeşlerimizin kursağına girecek.``
 
KUR?AN-I KERİM OKUNDU DUA EDİLDİ
Konuşmaların ardından Kur`an okundu ve ezanla birlikte dualar eşliğinde iftar açıldı.
İftara Kırıkkale Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, , Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Müftü Bekir Gerek ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, cami imamları, müftülük çalışanları ve görevlileri ile vatandaşlar katıldı.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ