Şehir içi trafiğine yeni düzen

Şehir içi trafiğine yeni düzen

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Samsun Bulvarı ve Ankara caddesinde trafiğin yeniden düzenleneceğini söyledi. Makamında ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanı Saygılı, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Saygılı Samsun bulvarında trafik yen

BULVARDAKİ TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Kırıkkale’nin en önemli sorunlarından birisi olan trafik sorununa önem verdiklerini söyledi. Bunun için öncelikle her yıl onlarca insanın hayatını yitirdiği Samsun Bulvarında önemli düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Bu arada şehir içinde de Zafer Caddesine bağlantılı Ankara Caddesindeki trafik sorununu çözmek için yeni uygulamaya geçileceğini bildirdi. Makamında ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanı Saygılı Kırıkkale’nin sorunlarının önceliklerine göre ele alınarak çözme yoluna gideceklerini kaydetti. Samsun Bulvarında Oto Gar girişi ve buradaki kavşağın yeniden düzenleneceğini belirten Saygılı, Kırıkkale’den Ankara istikametine giden araçların ilerdeki kavşağa girmeden Oto Gar’a girmesine olanak sağlayan ve birçok Avrupa ülkesinde ve büyük şehirlerde uygulanan düzenlemenin yapılacağını belirtti.  

 

BULVARDA YENİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Belediye Başkanı Saygılı Samsun Bulvarındaki düzenleme çalışmaları kapsamında ayrıca Nokta mevkisinde ve Etiler yol kavşağında da yaya geçitleri ve araç trafiğinin yeniden düzenleneceğini belirterek buralarda her yıl onlarca insanımızın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belerterek buralarda yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi. Saygılı Avrupa ülkeleri ve büyük şehirlerde yoğun olarak kullanılan Bas Geç ve benzeri sistemleri bulvar boyunca araç ve yaya geçitlerinde uygulamaya konulacağını belirtti. BU arada şehir içinde Zafer Caddesine bağlantılı Ankara Caddesinde yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek için tek yön uygulaması başlatacaklarını bildiren Saygılı burasının trafiğin en yoğun bölge olduğunu kaydetti.

 

HİÇ KİMSEYE TAAHHÜTTE BULUNMADIM

Mehmet Saygılı gerek seçim süreci gerekse seçim sonrasında hiçbir kimseye her hangi bir taahhütte bulunmadığını belirterek “Ben hiçbir kimseye her hangi bir konuda her hangi bir konuda hiçbir taahhütte bulunmadım Allah rızası için Kırıkkale için çalışacağım dedim şimdi bunun zamanı” dedi. Bunun için çok rahat olduğunu kaydeden Saygılı şu sıralarda özellikle hafta sonlarını mesai olarak değerlendirdiğini belirtti. Çünkü hafta içinde sürekli ziyaretler ve resmi protokol dışında çalışmaya ağırlık veremediğini söyledi. Diğer mesai arkadaşlarının da aynı şekilde hafta sonlarını değerlendirdiğini anlatan Saygılı şimdilik devasa projeler yerine rutin hizmetlerin en iyisini yapmak için gayret gösterdiklerini söyledi. KOSKİ’nin bundan sonra Fen işleri ile koordineli çalışacağını anlatan saygılı bu sayede geçtiğimiz yıllarda yaşanan aksaklıkların giderileceğini ifade etti.

 

KIRIKKALE’Yİ İYİ ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı kendisinin ticaretten gelen birisi olarak kentin yönetiminin de öncelikle ticari anlayışla yönetileceğini söyledi. Yaya kaldırımlarında çizgi uygulamasının önemli bir sorunu kendiliğinden ortadan kaldıracağını belirten Saygılı “Biz esnaflara kaldırama mal konmayacak deseydik sıkıntı yaşanacaktı. Daha önceki yönetimlerde bunu hep beraber gördük şimdi ise esnaflara belli alan gösterdik bu alan için belli tarife uyguladık ve bu alan içine ürün koyabileceklerini söyledik zamanla kimsenin ürününü dışarıya koymayacağını düşünüyoruz” dedi. Saygılı bunun bir zapdurap olduğunu böylelikle yasakla çözülmesi mümkün olmayan sorunların böylesi yöntemlerle çözüleceğini kaydetti.

 

BELEDİYE’DE TAM MESAİ UYGULANACAK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı gazetemiz sahibi Mehmet Altundağ, Yazıişleri Müdürü Murat Karadağ, Köşe yazarımız Yunus Pehlivanlı, Gerçek Gazetesi Sahibi Yunus Altundağ ve Muhabir Ferman Aybars’ın katıldığı ziyarette ayrıca belediyenin işleyişi konusunda da açıklamalarda bulundu. Hiçbir personelin oturarak mesai geçirmesine müsaade etmeyeceğini anlatan Mehmet Saygılı belediyenin bir kamu malı olduğunu bunun için hiçbir personele hiçbir şekilde hiçbir konuda ayrıcalık veya nüshama gösterilmeyeceğini söyledi. Hak edenin hakkının yasalar çerçevesinde verileceğini bildiren Saygılı Belediyenin gerçekten ağır bir borç yükünün altında olduğunu buna karşın personel maaşlarının düzenli ödeneceğini de kaydetti. Saygılı Belediye bütçesinin kısıtlı olduğu için şimdilik büyük yatırımları düşünmediklerini de ifade etti.



İLHAT
9.06.2014 22:46:10
SAMSUN BULVARI ETİLER DÖRTYOLDA İSTİKLAL CD. İLE KARACAALI CD.SİNİ ALTGEÇİTLE BAGLAMAK ARAÇ VE YAYA TRAFİGİ İÇİN EN AKILLI VE EKONOMİK ÇÖZÜMDÜR.

Adem ile Havva
10.06.2014 04:09:33
Samsun bulvarına yeni düzenleme demiş başkan Saygılı. Samsun bulvarında 10 katlı binalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor, hesabı uzatmadan yaklaşık 30 binadan 1000 daire yapar yarısının arabası olsa 500 araç olur. Sanırım başkan samsun bulvarına da parkomat uygulaması getirecek. Otogardan ziyade yeni açılan alışveriş merkezi yüzünden önümüzdeki günlerde ölümlü kazalar çoğalacak. Umarım başkan önce çevre düzenine bakar ve ona göre iş yerlerine ruhsat verir. Ayrıca büyük projelerinin olmadığını söylemiş peki seçim zamanı anlattığı trenin yer altından geçirilmesi ve Cumhuriyet Meydanına otopark yapılması başka bahara mı kaldı? Başkan keşke projeleri açıklamadan önce belediye bütçesini ve projenin maliyetini araştırsaydınız.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ