Şehir Parkı kapılarını açtı

Şehir Parkı kapılarını açtı

BELEDİYE BAŞKANI SAYGILI´NIN ?EN ÇOK ÖVÜNECEĞİM HİZMETİM? DEDİĞİ ŞEHİR PARKI HALKIN HİZMETİNE AÇILDI, İLK GÜNDE PARKI YÜZLERCE KİŞİ GEZDİ

BELEDİYE BAŞKANI SAYGILI´NIN ?EN ÇOK ÖVÜNECEĞİM HİZMETİM? DEDİĞİ ŞEHİR PARKI HALKIN HİZMETİNE AÇILDI, İLK GÜNDE PARKI YÜZLERCE KİŞİ GEZDİ

Şehir Parkı kapılarını açtı

Çevre illerde fazlaca örneği bulunmayan Kırıkkale´nin ilk ve tek en büyük parkı olma özelliğine sahip Şehir Parkı Kırıkkalelilerin hizmetine açıldı. Önceki gün çevresindeki koruma bariyerleri kaldırılınca park tüm ihtişamı ile göz kamaştırdı. İlk gün geceden itibaren parka akın edenler parkı uçun uzun inceleme imkânı buldular.

BİRÇOK ÖZELLİĞE SAHİP

Önceki gün halkın hizmetine açılan Park Kırıkkalelilerin övüneceği mekân olma özelliği taşıyor. 40 dönüm arazi üzerindeki parkta yaşları 50 ila 100 arasında değişen çınar ağaçları ve ilk Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76´nın heykeli ile park, ayrıca Kırıkkale tarihini içinde barındıran özelliği ile dikkat çekiyor. Ayrıca parkın etrafının açık olması parktan ziyade herkesin her yönden girip çıkacağı sayfiye alanının andırıyor    

ÇOK ÖZEL VE KULLANIŞLI BİR PARK

Şehir merkezinde olması ve birçok özelliği ile dikkat çeken Şehir Parkı içinde yok yok. Özellikle yeşil alanlarıyla tam bir sayfiye alanının andıran park aynı zamanda tam bir çiçek bahçesi. Binlerce tür çiçeği bir arada görmek isteyenler için bulunmaz bir mekân olarak dikkat çeken parkta ayrıca spor alanları, dinlenme bankları ve yemek masaları bulunuyor.

SOSYAL TESİS VE GÜVENLİK 10 NUMARA

İçinde birde kafeterya bulunan park ayrıca onlarca güvenlik kamarası ile 24 saat izlenme özelliğine sahip. Sosyal aktivitelerin yapılmasına olanak sağlayan salonları, küçük su havuzları, yürüyüş yolları ve bazıları ortalama 80-100 yaşında çınar ağaçları başta olmak üzere diğer çeşitli türden ağaçları ile bu özel park Kırıkkalelilerin rahat bir nefes alacağı mekân oldu. Parkın en güzel yerindeki Milli Tüfeğimiz MPT-76´yı sembolize eden asker anıtı ise Kırıkkale´nin adına yakışan bir özelliği barındırıyor. Çınar ağaçları ve tüfek Kırıkkale´nin tarihini gözler önüne seriyor.

SAYGILI ?EN ÇOK ÖVÜNECEĞİM PROJE?

Makine Kimya Endüstrisi arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesinin ardından yapılan şehir parkı çalışmalarının tamamlandığını ve kısa sürede halkın hizmetine sunulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı

Bölgenin En Büyük Şehir Parkı

Geçtiğimiz yıl başlatılan Kırıkkale´nin en büyük parkı olan şehir parkı açılış için son hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

BÜTÜN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, ?MKE arazilerinin belediyemize devrolmasının ardından başlattığımız park çalışmasında son aşamaya geldik. Parkımız önümüzdeki günlerde Kırıkkaleli hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Kısa sürede tamamladığımız park çalışması bölgenin en büyük şehir parkı olma özeliğine sahip? diye konuştu.

ŞEHİR PARKININ ÖZELLİKLERİ

Yaklaşık 50 dönümlük alan üzerine kurulan şehir parkında, Havuzlar, Etkinlik Çayırı, Yürüyüş yolları, Sergi duvarları, Konser alanı, Sahne platformu, Yürüyüş, bisiklet ve paten yolları, Kuş evleri, Etkinlik çayırı ve sahne, 3000 metrekare Bitki labirenti, Açık hava atölye alanı, Kokulu çiçekler bahçesi, Açık ve kapalı oturma alanları, Tırmanma duvarı, Oyun tepeleri, Işık oyunlu süs havuzları, Renkli bitkiler bahçesi bulunuyor.

HABER: Murat Karadağ



fahri türkoğlu
15.08.2017 14:24:01
kırıkkale´ki en büyük eksikliği yeşil alanların ve çocuk parklarının yetersizliğidir. park bir nebzede olsa şehre canlılık kazandıracağına inanıyorum.emeği geçenlere teşekkür ederken parktaki eksikliklerden de bahsetmek isterim özellikle oyun tepeleri ve kaydırakların bulunduğu alanlarda işıklandırma yetersiz. çocukları takip etmekte zorlandık biraz. çocuklar kumda da oynamayı severler. parkta bir kum parkı da olsa iyi olurdu.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü