Şehidin ismi neden kaldırıldı?

Şehidin ismi neden kaldırıldı?

KIRIKKALE´NİN İLK ANADOLU LİSESİNE TERÖR ŞEHİDİNİN İSMİ VERİLİNCE BİR AVUKAT RAHATSIZ OLUP DAVA AÇTI!

KIRIKKALE´NİN İLK ANADOLU LİSESİNE TERÖR ŞEHİDİNİN İSMİ VERİLİNCE BİR AVUKAT RAHATSIZ OLUP DAVA AÇTI!

Şehidin ismi neden kaldırıldı?

Kırıkkale Anadolu Lisesinin, 16 Aralık 2016 tarihinden beri kullanılan ismi olan ?Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi?, bir avukatın isteğiyle değiştirildi.

Karara tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Abalı, sessiz kalmayacaklarını ve bir şehidin isminin okul tabelasından kaldırılmasının altında yatan sebepleri araştıracaklarını belirtti.

ŞEHİT İSMİNİN SİLİNMESİNİN MANTIKLI BİR AÇIKLAMASI OLAMAZ

MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Abalı, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Selim Özer Mahallesindeki Kırıkkale Anadolu Lisesinin isminin 16.12.2016 tarih ve 142495549 sayılı Valilik oluruyla Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirildiğini, bu ismin, Kırıkkale´nin bu güzide okulundan silinmesinin mantıklı bir açıklaması olamayacağını kaydetti.

NEBİLER GİBİ BİRÇOK VATAN EVLADIMIZ ŞEHİT OLMAYA HAZIRDIR

Abalı açıklamasına şöyle devam etti: ?Okulumuza ismi verilen şehidimiz 8 Eylül 2015 tarihinde Iğdır´dan Nahcivan´a açılan Dilucu sınır kapısında görev yapan polisleri taşıyan minibüse PKK´lı hain teröristlerce yola döşenen patlayıcıların patlaması sonucunda şehit düşmüştür. Bu vatan evladımız, vatanını sınır kapılarında namus, şeref ve haysiyetimizi, kutsalımızı korurken şehit olmuştur. Şehit Nebiler gibi birçok vatan evladımız da şehit olmuş ve şehit olmaya hazırdır.?

ŞEHİT ADINI KALDIRTTI

?Hal böyleyken Avukat Uğur Yaşar Uygun adına Kırıkkale İdare Mahkemesinin 2017/186-E ve 017/564-K sayılı dava başvurusuyla Kırıkkale Anadolu Lisesinin isminin Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesinin iptalini isteyerek, çocuğunun kaydının yapıldığı esnada okulun isminin Anadolu Lisesi olduğunu, bu ismin daha sonradan haberleri olmadan değiştirildiğini okulun isminin yeniden Anadolu Lisesi olması gerektiğini belirtmiştir.?

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATTIRMAYIZ

?Kırıkkale İdare Mahkemesi Başkan ve üyeleri de bu kararı kamu vicdanı ve hassasiyetlerini göz önünde bulundurmadan, şehitlerimizin kanlarının her bir damlasının ne anlam ifade ettiğini düşünmeden oy birliğiyle kabul ederek şehidimizin isminin okuldan kaldırılması yönünde karar vermişlerdir. Siz saygıdeğer basın mensupları ve kamuoyuna şu hususu özellikle ve şiddetle bildirmek isteriz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu durum kabul edilebilir ve anlaşılabilir bir durum değildir.?

ŞEHİTLERİMİZ BİZİM KUTSALIMIZ, ŞEREFİMİZ VE NAMUSUMUZDUR

?Şehitlerimiz bizim kutsalımız, şerefimiz ve namusumuzdur. Onların isimleri değil okul tabelalarında kalbimizin en derinlerinde yer almaktadır. Bu bağlamda hangi zihniyet ve odakların şehit isminden rahatsızlık duyduğu, hangi odaklarında bu rahatsızlığa onay verdiği son dönemlerde yaşanan ve bildiğimiz bir gerçektir. Devletimiz ve devletinin her nam ve şart altında yanında olan partimiz bu konunun takipçisi olacaktır. Devletimizin her kademesinin bu duruma hassasiyet göstereceğini biliyor ve inanıyoruz. Son olarak şehidimizin isminden rahatsızlık duyan ve bu rahatsızlığa imza atan herkesi şiddetle ve öfkeyle kınıyor, gözlerimizin şehit isminden rahatsızlık duyan kim varsa üzerinde olduğunu buradan alenen bildiriyoruz. Ne mutlu Türk´üm diyene, ne mutlu vatanı için şehit düşene!?

HABER MERKEZİ



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız