Seçimler şölen havasında sürüyor

Seçimler şölen havasında sürüyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Keskin ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi`nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin bir seçim ortamına girdiğini, her tarafın rengarenk olduğunu ve bayram gibi Şölen havasında seçim çalışmalarının sürdü

GENEL SEÇİM ATMOSFERİ YAŞIYORUZ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Partimize, hükümetimize karşı, şu anda yürüyen sisteme karşı, belli komplolar, belli düzenler var. Onların uluslararası boyutları var, yurt içinde maalesef taşeronları var. Taşeronları kimi zaman terör olmuştur, kimi zaman başka unsurlar. Ama bu defa dostlarımızı taşeron olarak maalesef devreye soktular" dedi. Demokrasinin olmazsa olmazının sandıklar ve seçim olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu: "Dikkat edilecek olursa adı yerel seçim olmakla birlikte genel seçim atmosferini yaşıyoruz. Yerel gündemlerden ziyade genel siyasetin konuları daha hakim”

SİZ OY VERECEKSİNİZ
“Mitinglere bakarsanız genel başkanların, liderlerin konuşmalarına bakarsanız onu zaten görürsünüz. Bu aslında şu anlama geliyor, bu seçim yerel seçimin ötesinde bir seçim, sadece kendini belirleyen değil, sadece yerel yöneticileri belirleyen değil, Türkiye`nin geleceği ile ilgili de çok belirleyici rolü olan bir seçim. Bu seçim bundan sonrasına yön verecek. Bir anlamda bu seçim bir referandum kimliğine büründü, onun için de biz bu seçimde sizlere diyoruz ki: evet yerel yöneticileri seçeceğiz ama aynı zamanda Türkiye`nin şu andaki politikalarına, gidişatına, ekonomisine, özgürlüklerine de siz oy vereceksiniz." Yerel seçimlerin ardından önemli bir seçimin daha olduğuna vurgulayan Başbakan Yardımcısı Atalay, 1 Nisan`dan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçiminin konuşulmaya başlanacağını bildirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Bu konunun aslında şimdiden konuşulmaya başlandığını anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk defa vatandaşlarımız kendi Cumhurbaşkanını seçecek, yani bu sandıklar yazın Temmuz`da, Ağustos`ta bir daha önünüze gelecek ve bu defa Cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaksınız. Bu Cumhuriyet tarihimizde bir ilktir. Bunu biz sağladık. Her zaman kavgalı, dövüşlü, büyük entrikalarla meclis içinden ve çoğu zamanda dışarıdan pazarlıklarla birileri Cumhurbaşkanı olarak seçiliyordu. Bundan sonra milletimiz kendi seçecek ve bu da demokrasimiz için doğrusu çok önemli bir dönüm noktası. İnşallah ondan sonra da hemen genel seçim havası başlayacak. Dolayısıyla şu 1-1,5 yıl ülkemiz için çok hayati öneme sahip. Bütün o gelecek seçimlerin de anahtarı bu seçimde. Şu anda Türkiye`de konuşulanları, olup bitenleri, görüyorsunuz. Türkiye`nin gidişatından memnun olmayan, Türkiye`nin büyümesinden, itibarından, gücünden memnun olmayanlar var."

HÜKÜMETE KOMPLO
Atalay, Türkiye`de özgürlüklerin artmasından mutlu olmayanların bulunduğunu belirterek, "Partimize, hükümetimize karşı, şu anda yürüyen sisteme karşı, belli komplolar, belli düzenler var. Onların uluslararası boyutları var, yurt içinde maalesef taşeronları var. Taşeronları kimi zaman terör olmuştur, kimi zaman başka unsurlar. Ama bu defa dostlarımızı taşeron olarak maalesef devreye soktular. Dolayısıyla bu bir anlamda darbe yanlıları ile eski Türkiye`yi özleyenlerle yeni gelişen Türkiye`nin bir hesaplaşması. Bunun bir referandumu. 30 Mart akşamı bu referandumun sonucunu alacağız" diye konuştu. Atalay`a ziyaretlerine Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ile Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı eşlik etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız