Seçimin huzur içinde geçmesini istiyoruz

Seçimin huzur içinde geçmesini istiyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Partinin öngördüğü süreç içinde görevinden istifa etmeyen parti yöneticilerinin Genel Merkez isterse aday olabileceğini söyledi. Bakanın açıklaması görevinden istifa etmeyen İl Başkanı Mehmet Demir'in aday adayı olamayaca

BELEDİYECİLİKTE MARKAYIZ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili konuları ve yerel seçim çalışmalarını değerlendirdi. Seçimlerde iddialarının çok yüksek olduğunu belirten Atalay, Belediyecilikte marka olduklarını söyledi. Partilerine mensup Belediye Başkanları’nın önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Atalay, yerel seçimlerde büyük bir başarı yakalayacaklarına inandığını bildirdi. Teşkilatın bu konuda önemli çalışmalar yaptığını belirten Atalay, en iyi adayı bulmaya gayret gösterdiklerini ve bunun için anket çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.

 

SEÇİMLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Önceliklerinin Büyükşehir adayları olduğunu belirten Atalay, diğer illerde de önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Seçimlerin kendileri için önemli olduğunu belirten Atalay, Türkiye’de sırasıyla yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin olacağını ifade etti. Seçimlerin her parti için önemli olduğunu, kimsenin birbirini üzmemesi gerektiğini belirten Atalay, Başbakan’ın direktifi doğrultusunda her Bakan’ın bir Büyükşehir’de çalışma yapacağını söyledi. Kendisinin de Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, görevli olduğunu belirten Atalay, bu konuda önemli çalışmaların yapılacağını açıkladı.

 

POZİTİF SEÇİM KAMPANYASI

Kırıkkale’de pozitif bir seçim kampanyası olacağını belirten Atalay, Kırıkkale’nin Türkiye’de tekrar tartışılacak, tekrar gündem oluşturacak bir şehir haline gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Seçimin sonunda Kırıkkale’nin kazanacağını belirten Atalay,10 yıllık hizmetleri boyunca mevcut Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a teşekkür etti. Atalay, şehrin; gelişim ve dönüşüm kazandığını ve yapılan hizmetlerin azımsanmayacak kadar çok olduğunu bildirdi.

Atalay, bundan sonra ki dönemde, seçimi kendi partisinin kazanacağını iddia etti.

 

 

ADAY ADAYLARIMIZIN HEPSİ DEĞERLİ

AK Parti aday adaylarının değerli olduğunu belirten Atalay, tüm aday adayları ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ifade etti. Kendilerinin aday adayları arasında görüş bildirme haklarının olduğunu belirten Atalay, son kararın Genel Merkez tarafından verileceğini söyledi. Marka şehir haline gelmek için en iyi adayın seçileceğini belirten Atalay, bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini, bütün aday adaylarının seçimi kazanacak potansiyeli olduğunu iddia etti. Anketlerin ve yoklamaların devam ettiğini belirten Atalay, Genel Merkez’de 10 kişilik bir heyetin bu konuları takip ettiğini ve partilerin en iyi adayı açıklayacağını bildirdi.

 

BU AY SONU ADAY BELLİ OLACAK

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Kasım ayının sonlarına doğru adaylarının belirleneceğini belirten Atalay, parti yöneticilerinin belirlenen sürede istifa etmemesi nedeniyle aday adayı olamayacağını ve aday adayı gibi çalışamayacağını söyledi. Atalay, Genel Merkez tarafından, son ana kadar il ve ilçe yöneticilerinin genel merkez isterse aday olabileceğini söyledi. Atalay, bu konuda son sözün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da olduğunu ifade etti. Kırıkkale’de genel seçim oyu olan yüzde 62’lik oy oranını koruyacaklarını belirten Atalay, bu seçim oranının üstüne bile çıkabileceklerini kaydetti.

 

55 KAMU YATIRIMI YAPTIK

Kırıkkale’de ki yatırımlar ile ilgili açıklamalar yapan Atalay, şehirde 55 kamu yatırımının olduğunu bildirdi Yapılan yatırımların Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Kasım ayının sonunda açılacağını belirten Atalay, gecikmenin olabileceğini ancak açılışların Başbakan tarafından yapılacağını açıkladı. Silah ve tüfek yapımının Kırıkkale’de yapıldığını belirten Atalay, silahların parçalarının özel sektöre yaptırıldığını söyledi. Silah Mühimmat ve Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yüzden kurulduğunu belirten Atalay, işlerin artık dışarıya gitmeyeceğini, Milli Piyade Tüfeği’nin bazı parçaları hariç zaten MKE’de yapıldığını ifade etti.

 

 

BÜYÜTÜLMEMESİ GEREKİYOR

Herkesin birbirine karşı saygılı olması gerektiğini belirten Atalay, kimsenin birbirine dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaması gerektiğini, hayat tarzına ve özel hayata müdahale edilemeyeceğini söyledi. AK Partide bu saygının olduğunu belirten Atalay, zaman, zaman anlaşmazlıkların ve yanlış anlaşılmaların olduğunu bunun da bazı kişiler tarafından büyütüldüğünü ifade etti. Başbakan ve Bülent Arınç’ın yaşadığı polemiğin büyütülmesi gerektiğini belirten Atalay, bu konuda konuşmayacağını söyledi. Çözüm sürecinin 11 yıllık bir tarihi olduğunu belirten Atalay, çok ciddi sınavlar verildiğini, nice engellerin atlatıldığını belirtti.

 

HEYET SÜRECE DESTEK VERMELİDİR

BDP ve HDP’nin sürece destek vermesi gerektiğini belirten Atalay, bu konuda karşı taraftan gelen açıklamaların belirleyici olmadığını ifade etti. Heyetin, samimi ve kararlı olması gerektiğini belirten Atalay, toplumun bu konuda büyük bir beklentisi olduğunu, insanların paketi bahar olarak gördüğünü açıkladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ki insanların huzur ve refah içinde olduğunu belirten Atalay, sürecin artık eskiye dönmeyeceğini, döndürmek isteyenlerin de milletin ağırlığı karşısında ezileceğini, kimsenin eskiye dönmek gibi bir niyetinin olmadığını iddia etti.

 

SINIRDA DUVAR YAPMIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını korumak için gerekli çalışmaları yaptığını belirten Atalay, bir soru üzerine Nusaybin’de duvar örülmediğini, sınırdan girecek illegal sızıntıyı önlemek için tedbir alındığını söyledi. Uluslararası sınır güvenliği konusunda her ülkenin böyle çalışmalar yaptığını belirten Atalay, kaçakçılığın engellenmesi için sınıra ek tel örgü sevkiyatının yapıldığını bildirdi.

Türkiye’nin dostluğunun ve kardeşliğinin önemli olduğunu belirten Atalay, iç karışıklık yaratmak isteyenlerin bu tür söylemlerle hükümeti yıpratmak istediğini açıkladı. Almanya Berlin’de ki utanç duvarını örnek gösteren Atalay, bu tür olayların geride kaldığını kaydetti.

 

KIBRIS’A 1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Kıbrıs konusunda müzakerelerin sürdürüldüğünü belirten Atalay, yavru vatana 1 milyar TL’lik bir yatırım yapıldığını ifade etti.

Kıbrıs müzakerelerinde Yunanistan ile ortak ve etkin adımlar atmak istediklerini, ancak karşı taraftan sıcaklık göremediklerini belirten Atalay, sorunun çözülmesi için gerekli diplomasinin yapıldığını bildirdi. Filipinler’de yaşanan kasırganın kendilerini derinden etkilediğini belirten Atalay, Türkiye tarafından gerekli yardımın yapılacağını ve 1 kargo uçağının yola çıkacağını söyledi.

Afet konularında Türkiye’nin önemli çalışmalar yaptığını belirten Atalay, kendisinin Filipinler’e gideceğini ve yardım kuruluşu Kızılay’ın da götürüleceğini söyledi.  

 

PİYADE TÜFEĞİ MKE’DE YAPILIR

20 bin tüfeğin MKE’de yapılacağını belirten söyleyen Ramazan Can ise, namlu, tesis ve montajının fabrikada yine yapılacağını, diğer parçaların ise özel bir sektör tarafından yapılacağını söyledi. Çelikhane Fabrikası’nın yeniden düzenlenmesi ve yeniden yatırımla canlanması için Kalkınma Bakanlığı’ndan onay alındığını belirten Can, şehrin önemli yatırımlarla kalkındığını ifade etti. Türkiye’de de önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Can bu konuda Silah Fabrikası çalışanlarının endişeli olmamaları gerektiğini ifade etti.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız