Sazlı-sözlü kadınlar günü

Sazlı-sözlü kadınlar günü

Türk Büro-Sen üyeleri sazlı-sözlü kadılar günün kutladı. Bayan üyeler hem yorgunluklarını attılar hem de eğlenme fırsatı buldular. Kadın Komisyonu Başkanı Saniye Lisan ?Eğlenmek bizim doğal hakkımız? dedi.

ÖZEL BİR GÜN

Türk Büro-Sen Kırıkkale şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile düzenlenen programda sendikanın bayan üyeleri doyasıya eğlendiler. Kadın Komisyon Başkanı Saniye Lisan, eğlenmenin kadınların da hakkı olduğunu söyledi. Köse Petrol Dinlenme tesislerinde düzenlenen günde yaklaşık 120 bayan üye bir araya geldi. Sazlı sözlü düzenlenen programda Kadın Komisyonu Başkanı Saniye Lisan, yaptığı konuşmada; ?Dünya kadınlar günü bizim açımızdan çok daha farklı bir gün. Kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını, bugünlere nasıl gelindiğini hatırlanması için de özel bir gün. Artık kadınları haklarını aramayı, kendisine değer verilmesini istemeyi kendini ezdirmemeyi biliyor.?

 

ŞİDDETİN OLMADIĞI DÜNYA

?Birçok ülkede kadınlar haklarını almayı başarmışlar ancak ülkemizde istenilen düzeye henüz gelinememiş. Ülkemizde kadın haklarının kazanılması iyileştirilmesi için de önemli bir gün kazanılan deneyimlerin ülkeye yayılması için yılda bir günde olsa da Dünya kadınlar günü bizim için önemli sesimizi duyuracağımız bir gün. Ülkemizde en fakir insanların böyle çoğunluğu kadın, eğitim almamış insanların büyük çoğunluğu da kadın hala 10 kadından biri okuryazar değil. Şiddet gören insanların çoğunluğu kadın, eşitlik, şiddetin olmadığı, daha iyi çalışma ve yaşama koşullarının elde edildiği kadının varlığının kabul edildiği önemsediği yarınlar için el ele örgütlenerek haklarımızı almak için çalışmalıyız? dedi.

 

BAŞKANLARDAN DESTEK

Türk Büro-Senin kadın üyeleri yöresel oyun havaları ile birlikte oyunlar oynayıp halaylar çektiler. Birlik ve beraberlik içinde kadınlar gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadılar. Kutlama programına Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sabri Turgut, Başkan Yardımcısı Şinasi Şaşmaz, Harun Şahinbaş, Şeref Duruyürek, İşyeri Temsilcisi Uğur Pamuk, kadın üyelere destek verdiler.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ