Sazlı sözlü 23 Nisan

Sazlı sözlü 23 Nisan

AŞAĞIMAHMUTLAR`DA COŞKULU 23 NİSAN...

Sazlı sözlü 23 Nisan

Aşağı Mahmutlar İlk ve Ortaokulu 23 Nisan'ı renkli etkinliklerle kutladı. Sazlı sözlü eğlencenin düzenlendiği etkinliklerde hem çocuklar hem de veliler eğlendi.

ÖNEMLİ BİR VESİLEDİR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Yusuf Ayıkol 23 Nisan 1920'de Türk milletinin iradesini temsil eden 1. Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını ve Türk halkının var olma, yok olma savaşı içerisinde egemenliğin ilan edildiğini ifade etti. Ayıkol, Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak mili bayramımız olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillere öğretilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan'lar önemli birer vesiledir” şeklinde konuştu.

FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ

Konuşmasında öğrencilere seslenen Müdür Ayıkol, Tek amacınız çok çalışmak olsun. Hedefleriniz oldukça büyük olmalıdır. Sizler bunlara layıksınız. Sizleri çok seviyoruz. Ne mutlu sizlere ki her türlü olanağa ve çok değerli bir öğretmen kadrosuna sahipsiniz. Sizlerin başarısını artırmak için hiçbir fedakârlıktan da kaçınılmayacaktır” dedi. Velilere çocuklarının donanımlı bir okulda eğitim gördüğünü açıklayan Müdür Ayıkol, Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde, okulumuzun yanında gerekli yeri alacağımızı umuyorum. Zaten eğitim sacayağının birini de sizler oluşturuyorsunuz. Üzerinize düşen bu önemli görevi yerine getireceğinize inanıyorum” dedi.

OKUL BİNASI İÇİN TEŞEKKÜR

Konuşmasının devamında okul hakkında bilgiler veren Ayıkol, Okulumuz iki yeni binası, her sınıfında interneti ile bilgisayarı, bazı bölümlerinde yazıcılar ve projeksiyon cihazlarının bulunduğu, dört adet baskı makinesi ile çok sayıda dergi ve kitapları ile bir aile ortamı içerisinde eğitim ve öğretim görmektedir. Çeşitli yarışmalar, geziler ve çevremizi ağaçlandırarak, sosyal etkinliklerimizi devam ettirmekteyiz. Bunları daha da fazlalaştırarak devam ettireceğiz. Eski bahçe duvarımız kısa sürede yaptırılacak, eski taş binamız yeniden restore ettirilerek bağımsız bir anasınıfı oluşturulacaktır. Bu vesile ile yöremize yeni bir okul binası kazandıran milletvekilimiz Ramazan Can'a, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen şube müdürümüz Erdal Taşkın'a teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

RENKLİ ETKİNLİKLER

Yapılan konuşmanın ardından gösterilere yer verildi. Okul korosu marşları ve türküleri seslendirdi. Sazlı sözlü eğlence ile hem öğrenciler, hem veliler, hem de öğretmenler eğlendi. Okul Aile Birliği tarafından oluşturulan kermeste yer alan ürünler çekilişle öğrencilere dağıtıldı. Aşağı Mahmutlar İlk ve Ortaokulu'ndaki bayram etkinliği hem gösterileri hem de katılım açısından örnek oluşturdu. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı