Saygılı’dan Kırıkkale’ye değer katacak projeler

Saygılı’dan Kırıkkale’ye değer katacak projeler

BAŞKAN SAYGILI MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN SAYGILI MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Saygılı’dan Kırıkkale’ye değer katacak projeler

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Meclis Üyeleriyle 2020 yılının ilk altı aylık döneminde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı düzenleyerek salgın sürecinde iyi bir sınav verdiklerini, belediyecilik hizmetlerini aksatmayıp, planlanan projelerin de takipçisi olduklarını belirtti.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Koronavirüs Salgını sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirip, yeni dönemde alınacak tedbirler ve belediyecilik faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya geldi. MKE Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına tüm Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Başkan Saygılı, Türkiye’de ilk vaka görülmeden önce başladıkları dezenfektasyon işlemlerine süreç boyunca aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Saygılı, Covid-19 salgınına karşı şehir genelinde girilmedik cadde ve sokak bırakmadıklarına dikkat çekerek, “İki yılda harcayacağımız dezenfeksiyon malzemelerini 3 ay içerisinde kullandık. Tüm okullarımızı tatil olmadan önce iki kez dezenfekte ettik. Bunun yanı sıra şehrimizdeki 117 camide, kamu kurum ve kuruluşlarında, yurtlarda, her iki hastanemizde ve sağlık ocaklarımızda, parklarımızda, dolmuş duraklarımızda, vatandaşlarımızın yoğunluk oluşturduğu otogar, tren garı ve sosyal alanların tamamında dezenfeksiyon çalışmasını aralıksız yürüttük. Ayrıca 125 ticari taksi, 224 servis aracı, 256 toplu taşıma aracı ve tüm ambulanslarımızda periyodik olarak dezenfeksiyon çalışmaları yaparken, dezenfeksiyon tünelimizi de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Başkan Saygılı, virüsten korunma yöntemlerinden biri olan maske dağıtımına da önem verdiklerini kaydederek, süreç başında 35-45 kuruş olan maskenin sürecin ilerleyen dönemlerinde fiyatının 2-3 TL’ye kadar yükseldiğini, buna rağmen kurulan ikili ilişkilerle temin ettikleri 300 bin maskeyi, şehir genelinde dağıttıklarını söyledi.

Saygılı, özellikle maskesiz dışarı çıkan vatandaşlara, pazar yeri girişlerinde bu maskelerin dağıtıldığını vurgulayarak, 2 gün boyunca 28 mahallenin tamamında da maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Hijyene özellikle önem verdiklerini belirten Saygılı, şehir genelinde belirli noktalara maskelerin geri toplanması için atık maske toplama kutuları yerleştirdiklerini ifade etti.

Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçte iş ve ekonomik kayba uğramış vatandaşlarla, işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa da destek verdiklerinin altını çizen Başkan Saygılı, “Bizlere ulaşıp yardım talebinde bulunan ve daha önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi insanlarımızın evlerine birer birer giderek belediyemizin hazırladığı, hayırsever iş adamlarının ve meclis üyelerinin de destek verdiği yaklaşık 13 bin erzak paketini ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırdık” diye konuştu.

Düzenli olarak ihtiyaç sahipleri için ekmek ve sıcak yemek dağıtımına devam ettiklerini belirten Saygılı, bu süreçte her gün bin 800 adet ekmek, 150’nin üzerinde aileye de sıcak yemek dağıttıklarını kaydetti.

Başkan Saygılı, “Bu zorlu süreçte esnafımızın da belediye olarak yanında olduk. Kapalı olan berber, kuaför, kafe, kıraathane işletmelerine erzak yardımında bulunduk. Yine uzun bir süreden sonra tekrar açılan berber ve kuaför esnafımızın işyerlerine gıda maddesi dağıttık, kafeteryaların önlerini ve çevresini dezenfekte ettik. Berber, kuaför esnafımıza 1200’ün üzerinde maske ve siperlik dağıttık” şeklinde konuştu.

Kırıkkale’nin olası büyük bir su kesintisinde susuz kalmaması için başlattıkları alternatif su kaynağı arayışında büyük bir yol kat ettiklerini ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Yaklaşık 100 yıl önce Almanların drenaj yöntemiyle buldukları Halifeli suyu dip seviyelere inmişti. Yaptığımız araştırmalar ve Kırıkkale’ye getirdiğimiz etütçülerle Halifeli suyunu tekrar çıkardık. Açtığımız 17 kuyunun tamamından verim aldık. İçimi de oldukça güzel olan Halfeli suyu için 4 bin metrenin üzerinde yeni boru döşeyip mevcut borularda büyük çaplı temizlik ve bakım yaptık. Suyu Kırıkkalelilerimizin de kullanımına açtık, Halfeli’ye yakın depolarımızdan su alan mahallerimize ilk olarak suyu vermeye başladık. Bu sudan belediyemiz büyük bir kazanç elde edecek ve çok kısa bir sürede proje kendisini finanse edecek” dedi.

Başkan Saygılı, zorlu süreçte iyi bir sınav verdiklerini, bunun yanı sıra belediyecilik hizmetlerini de aksatmadıklarının altını çizdi. Başkan Mehmet Saygılı, MKE’den devralınan arsalar üzerine yapılan ve MKE’ye devredilecek lojmanların inşaatında son aşamaya geldiklerini belirterek, “Bu alanda çevre düzenlemesi yapılıyor” diye konuştu.

Millet Bahçesinin de 18 Haziran’da ihaleye çıkacağını kaydeden Saygılı, “Biz bu alana 5 ada vererek Millet Bahçemizin 444 bin metre kare alana kurulmasını sağladık” dedi. Millet Bahçesinin Kırıkkale ve çevre illere nefes aldıracak büyük bir proje olduğunu belirten Başkan Saygılı, “Celal Bayar Parkımız bu süreçte kapalı olacak, bu süreçte vatandaşlarımızın piknik yapabilecekleri bir mesire alanı arayışı içerisine girdik.”

“MKE’den devralınan arsalar arasında olan ÇELBOR Mevkiindeki ağaçlandırma alanını yeni mesire alanı olarak düzenliyoruz. Buraya kamelyalar yerleştireceğiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni yerler inşa edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Uzun süredir atıl bir vaziyette olan ve içerisinde yetişmiş ağaçların bulunduğu, Yaylacık Mahallesindeki Şeker Pancarı Toplama Binasının ve deposunun bulunduğu alanın Kırıkkale Belediyesine devredileceğinin de müjdesini veren Belediye Başkan Saygılı, “Bu alan Özelleştirme İdaresinden Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Yaptığımız girişimlerle bu alana karşılık Yeni Mahalle Pazarı önündeki boş alanı takas edeceğiz.”

“Şeker Pancarının olduğu yere de park inşa edeceğiz. Yaşayan bir yere park yapmış olmak bizim için mutluluk, çünkü mahalle içerisinde park yapacak boş bir alanımız yoktu” dedi. Belediye serasını da genişlettiklerini ifade eden Saygılı, göreve geldikleri günden bu yana, şehrimiz geneline 3 milyonun üzerinde mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdiklerinin de altını çizdi.

Ardiyeciler Sitesinin bulunduğu yerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini, buranın taşınacağını söyleyen Başkan Saygılı, “Yeni Ardiyeciler Sitemiz, Kimeski Mahallesiyle Aşağımahmutlar Köyü arasında bulunan İbrahim Örs Fabrikasının bulunduğu yer olacak. Esnafımızın boşaltacağı bu yerle belediyemize ait olan minibüs duraklarının olduğu yeri ve ileride de MKE’nin ağaçlandırma alanını içine katarak güzel bir park alanı yapmayı planlıyoruz. MKE’den boşalan ve yıkılan binaların olduğu yere de yeni tip bir konut projemiz var. Bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü