Saygılı: “Roketsan’da Kırıkkale ikametgahını zorunlu tuttuk”

Saygılı: “Roketsan’da Kırıkkale ikametgahını zorunlu tuttuk”

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin kaderini değiştirecek olan Roketsan projesini Kırıkkale’ye kazandırmak için gece gündüz demeden çalışıyor.

Kırıkkale Savunma Sanayi Üssüne Dönüşüyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın yoğun çabaları sonucu Kırıkkale’ye kazandırdığı Roketsan’ın büyük projesinin 9 bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulan ilk etabı hızla devam ediyor.

Türkiye’ye önemli kazanımlar getiren ve savunma sanayisinin göz bebeği olarak nitelendirilen Roketsan, teknoloji alanındaki büyük yatırımı ile Kırıkkale’yi ülkenin savunma sanayi üssü haline getirecek. Kısa bir zaman sonra ilk etap inşaat çalışmaları tamamlanıp faaliyete geçmesi öngörülen Roketsan, yeni dönemde 10 bin Kırıkkaleliye istihdam sağlayacak.

Kırıkkale’de Binlerce Kişiye İstihdam Sağlamış Oluyoruz

Kırıkkale’nin bu tür bir yatırım almasının çok önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Bizim birkaç senedir en çok üzerinde durduğumuz, gerçekleşmesi için büyük bir çaba gösterdiğimiz projemiz, savunma sanayisinde lokomotif bir tesisin Kırıkkale’ye gelmesiydi. Çok şükür, bu gayretlerimiz sonuçlandı. Şöyle söyleyebilirim ki; savunma sanayisindeki en büyük yatırım Kırıkkale’de Roketsan marifetiyle yapılıyor. Roketsan sürekli büyüyebilecek bir kuruluş. Yakın zamanda biten kısımları için personel alımına başladı. Burada yoğun gayretlerimiz sonucunda bizim Kırıkkaleli hemşehrilerimize vereceğimiz müjde şudur; işe alımlar için Kırıkkale ikametgahı birinci tercih oldu. Bu Kırıkkaleli kardeşlerimize pozitif bir ayrımcılık. Roketsan uzun bir süreç boyunca buradaki kapasitesini arttıracak. Kırıkkale’de çok ciddi bir istihdam olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kaba İnşaatın Yüzde 70’i Tamamlandı

Roket-San’ın inşaat sahasında fabrikaların ve üretim merkezleri ile depolama alanlarının inşaatı ise hızla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlanan inşaat çalışmalarında yüzde 70 lik kısmın tamamlandığı, tamamlanan bölümlerin kısa süre içerisinde faaliyete başlanılacağı öğrenildi. Genel Müdür Murat İkinci, dönemin Teknoloji ve Savunma Bakanı Mustafa Varank’ın sahayı ziyareti sırasında bölgeye ciddi istihdam sağlayacaklarını 2024 yılı içerisinde faaliyetlere başlanacağını söyleyerek “Binlerce kişi burada istihdam edilecek” ifadesini kullanmıştı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız