Saygılı Projelerini açıkladı

Saygılı Projelerini açıkladı

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, projelerini açıkladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Saygılı öncelikli olarak şehir merkezinden geçen tren yolunun yer altına alınması, Cumhuriyet Meydanının altının otopark olarak düzenlenmesi

MEYDANIN ALTINA OTOPARK YAPILACAK

 

Kırıkkale’nin ihtiyaçlarının sınırsız, kaynaklarının ise sınırlı olduğunu belirterek, “Elimizden gelen hizmeti yapmak için gece gündüz çalışacağız” dedi. Demiryolu hattını yer altına alarak iki yakayı birleştirmeyi hedeflediklerini belirten Saygılı, Cumhuriyet Meydanı’nın altına da otopark yapmayı planladıklarını söyledi.

Saygılı ve ekibi seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini açıkladılar. Yapacakları projeleri açıkladıklarını ve yapamayacakları hiçbir projeyi açıklamayacaklarını belirten Saygılı, şehrin ortasından geçen demiryolu hattını yer altına alacaklarını anlatarak, demiryolu altgeçidi ile Kent nüfusunun yüzde 20`sinin yaşadığı iki yakayı yıllar sonra yeniden birleştirmeyi planladıklarını belirtti. Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu ek binalarının başka bir bölgeye taşınması ile oluşacak alanda büyük bir yeraltı otoparkı yapmayı planladıklarını belirten Saygılı, bunun da mega proje olduğunu söyledi.

 

DOĞDUĞUMUZ KIRIKKALE’YE HİZMET EDECEĞİZ

Doğdukları ve doydukları Kırıkkale`de beraber olduklarını belirten Saygılı, şöyle konuştu:“Bizim bir numaralı projemiz, Kırıkkalelilik projesidir. Kırıkkale`ye biz sahip olmazsak kimse sahip olmaz. Bizim için buruda doyanlar, doğanlardan daha kıymetlidir. Aday olan insan her şeyi vadeder. İktidara gelmeye namzet bir parti olarak bol keseden atamazsınız. Ayaklarınız yere sağlam basmalı, kaynaklar bulunmalı ve yapılabilecek olan yapılabilme ihtimali yüksek olan projeleri söylemek zorundasınız” dedi.

 

İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRECEĞİZ

Saygılı, şehrin ortasından geçen demiryolu hattını yer altına alacaklarını anlatarak, demiryolu altgeçidi ile Kent nüfusunun yüzde 20`sinin yaşadığı iki yakayı yıllar sonra yeniden birleştirmeyi planladıklarını belirtti. Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin önemli sorunlarından biri olan otopark problemini çözeceğiz. Cumhuriyet Meydanı`nda yer alan Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu ek binalarının başka bir bölgeye taşınması ile oluşacak alanda büyük bir yeraltı otoparkı yapmayı planlıyoruz. Yeni inşa edeceğimiz yeraltı otoparkının üzerini de yeniden düzenleyerek, şehrimize yeni bir meydan ve rekreasyon alanı kazandırmayı hedefliyoruz”

 

ARDİYECİLER SİTESİ TAŞINACAK

“Kent merkezinde yer alan ve artık esnafın ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermeyen Ardiyeciler Sitesini, esnafımızla görüşerek daha uygun bir yere taşımayı ve ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni bir site kurmayı planlıyoruz. Şehrimizde ulaşımın can damarı konumundaki kavşaklarımızı yeniden düzenleyeceğiz. Etiler Kavşağı ve Alpaslan Pehlivanlı Bulvarı Kavşağı başta olmak üzere Kent genelindeki kavşaklarda trafiği düzenleyecek projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Şehrimizin merkezinden geçen ve aynı zamanda şehirlerarası ulaşımı da sağlayan Kayseri - Kırıkkale karayoluna yeni bir kavşak inşa edeceğiz. Otogar Kavşağı ile şehir merkezindeki ulaşımı daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz”

 

 

KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Kente uluslararası standartlarda büyük bir kültür merkezi kazandıracaklarını bildiren Saygılı, yeni kültür merkezinin, halkın sadece bugünkü ihtiyaçlarına değil gelecekteki ihtiyaçlarına da cevap verecek teknolojik altyapıya sahip olmasını hedeflediklerini ifade etti. Saygılı, emeklilerin daha mutlu ve daha huzurlu yaşamalarını sağlayacaklarını da kaydederek, şöyle devam etti:

Bünyesinde mescidi ve yemek salonu bulunan bir `Hobi Bahçesi` yapmayı, burada emeklilerimizin süs bitkileri yetiştirmesini ve ürettikleriyle şehrimizin park ve yeşil alanlarını daha renkli ve daha güzel bir görünüme kavuşturmayı planlıyoruz.”

 

KENT PARK DÜZENLENECEK

“Kırık köyü mevkinde bulunan ormanlık alanda yeni bir Kent Parkı kazandıracağız. Mahallelerimizde, bünyesinde toplantı ve eğitim salonları bulunan `Mahalle Konakları` inşa edeceğiz. Böylece muhtarlarımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize hem eğitim hem de sosyal imkanlar sağlamayı planlıyoruz. Şehrimize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandıracağız. Uygun olan ve yeni belirleyeceğimiz arazilerin tamamında yapacağımız parklar ve yeşil alanlar ile halkımızın nefes almasını sağlamayı hedefliyoruz. Şehir genelinde açık hava spor alanları yapacağız. Şehrimizde engelli vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıran tüm engelleri ortadan kaldıracağız.”

 



Abidin Emmi
10.03.2014 11:50:28
günaydııııın.üsküdarda sabah oldu beyefendi.siz aday olalı 3 ayı geçti.bu söylediğiniz şeylerde öyle süppper projeler yada meggga mega projelerde değil zaten.bu projelerinizi orta halli zekaya sahip her insan üretebilir.madem bu kadar beklediniz hiç olmazsa sizden daha orjinal projeler beklerdik.bana göre --dağ fare doğurmuş--

Kemal Bey
10.03.2014 21:28:07
Mehmet Bey`in facebook sayfasına girmenizi rica ediyorum. Önyargısız inceleyin projeleri. Sonra yorum yapın. Teşekkürler. .

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız