Saygılı Depremzedelerin Fahri Hemşehrisi İlan Edildi

Saygılı Depremzedelerin Fahri Hemşehrisi İlan Edildi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya, 6 Şubat depremin merkez üssü olan Pazarcık’ta yapmış olduğu çalışmalar ve yardımlardan dolayı ‘Fahri Hemşehrilik’ beratı verildi.

Depremin İlk Anında Yola Çıkmışlardı

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi idi. Depremin hemen sonrasında hiçbir talimat beklemeden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, arama kurtarma ekiplerinden oluşan ilk timi depremin merkez üssüne doğru yönlendirmişti. Ardından da deprem bölgesine hareket eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya depremin merkez üssü Pazarcık’ta yapmış olduğu yardım ve çalışmalar karşılıksız kalmadı. Pazarcık Belediye Meclisi almış olduğu karar ile Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’yı “Fahri Hemşehri” olarak ilan etti.

Saygılı Pazarcık’ın Ayağa Kaldırılması İçin Büyük Gayret Gösterdi

Kırıkkale’ye gelerek hazırlanan beratı  Mehmet Saygılı’ya veren Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan “Hemşerilik beratını, ilçemize, insanımıza, hemşehrilerimize yapmış olduğu yardım ve çalışmalarla nedeniyle sayın Başkanımız Mehmet Saygılı’ya veriyoruz. Depremin ilk gününden itibaren koordinasyon konusunda Pazarcık’a görevlendirilmiş başkanımız Mehmet Saygılı yaraların sarılması noktasında gece gündüz, 24 saat çalıştı. İlçemizin tekrar ayağa kaldırılması noktasında büyük gayretler gösterdi." Dedi.

Kırıkkaleli Olmaktan Gurur Duyuyorum

Mehmet Saygılı’da yaşanan felaketin büyüklüğünün anlatılamayacak boyutta olduğunu söyleyerek “Asrın felaketinin hemen sonrasında tüm imkanlarımız ile Pazarcık ilçesinde yönlendik. Burada çok cana dokunduk, enkaz altından yaralıları çıkardık. Her zaman mensubu olmaktan gurur duyduğum Kırıkkaleli hemşehrilerimizin göndermiş olduğu yardımları burada koordine ederek deprem zedelerin yaralarının sarılması yönünde gayret sarf ettik. Çok güzel dönüşler, mesajlar aldık. Kırıkkale Belediyesi olarak Pazarcık ile kardeş belediye olmak için meclisimizden karar almıştık. Bize layık görülen bu Fahri Hemşehrilik Berattı da hayatımda almış olduğum en önemli hediyelerden biri. İnşallah Pazarcıklı hemşehrilerimizin her zaman yanlarında olacağız, bu fahri hemşehriliğe layık olmaya çalışacağız” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız