Saygılı Depremin Yıl Dönümünde Deprem Zedeler İle Bir Araya Geldi

Saygılı Depremin Yıl Dönümünde Deprem Zedeler İle Bir Araya Geldi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, asrın felaketinin yıl dönümünde enkazdan kurtardıkları Zehra ve Abdullah Kerem’in davetlerini kırmayarak Göksun’da ki konteyner kentteki evlerinde ziyaret etti.

11 İli Etkileyen Asrın Felaketi

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Milletvekili Mustafa Kaplan, asrın felaketinin yıl dönümünde depremin en fazla vurduğu Pazarcık ve Göksun ilçelerinde deprem zede vatandaşlar ile bir araya geldi. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde etkilenmiş binlerce vatandaşımız hayatını kayıp ederken büyük yıkıma neden olmuştu. Deprem haberini alır almaz hiçbir talimat beklemeden yola çıkan Kırıkkale Belediye Bakanı Mehmet Saygılı koordinesinde ki kurtarma ekipleri özellikle Pazarcık ve Göksun’da onlarca vatandaşı enkazdan çıkarmıştı.

Zehra Davet Etti Saygılı Kırmadı

Kırıkkale Belediyesi, deprem bölgesine ilk ulaşan ekip oldu. Afetin hemen ardından, arama kurtarma ekipleriyle, iş makineleriyle ve yardım tırları ile deprem bölgesine ulaşan Kırıkkale Belediyesi, depremzede vatandaşlarımızın yanında oldu. Özellikle ikinci 7.6 şiddetinde ki depremde yakıt ikmali yapan itfaiye ekipleri Göksun’da yıkılan bir binaya koşarak girdi. Burada enkazda kalan 8 vatandaşı kurtaran ekipler daha sonra Pazarcık’a geçmişti. Göksun’da ekiplerin kurtardığı Zehra ve Abdullah Kerem isimli çocuklar depremin yıl dömünde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı davet etmişlerdi. Saygılı daveti kırmadı, deprem bölgesine giderek vatandaşlar ile bir araya gelip kayıplar için dua etti.

Fedakarca Ekipler Çalıştı

Ziyarette Kırıkkale Belediyesi olarak deprem bölgesinde onlarca enkazdan çıkardıklarını söyleyen Başkan Saygılı “Deprem haberini alır almaz daha büyüklüğünü, içeriğini etkilediği yönleri bilmeden hemen yola çıktık. Kahramanmaraş’a yaklaştığımızda yolların bozulduğunu gördük, ulaşımda büyük zorluk çektik ve merkez üssü Pazarcık’a ulaştık. Burada çok önemli işlere imza attık. Gecelerce uyumadan enkazdan vatandaşlarımızı sağ çıkarmak için çaba sarf ettik. Ben Kırıkkale Belediyesi ekipleri ile bölgede çalışan tüm ekiplere canı gönülden teşekkür ediyorum fedakarlıkları için” dedi.

İkinci Aşamada Şehri Ayağa Kaldırdık

Enkazdan vatandaşları çıkarıp arama kurtarma işlemleri tamamlanınca Pazarcık’ta depremin merkez üssünde şehirde ki harebe görüntüsünden bir an önce çıkarmak için iş makineleri ile çalıştıklarını belirten Saygılı “Arama kurtarma sonrası şehirde de önemli çalışmalar yaptık, alt yapıyı girdik. Enkazı kaldırdık. Vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirdik. Ekiplerimiz ikinci aşamada da önemli işlere imza attı” dedi.

Kırıkkaleli Seferber Oldu

Kırıkkale Belediyesi deprem bölgesinde yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarını yanı sıra yardımlar konusunda da büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “ilk anlardan itibaren Kırıkkale halkı, deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım etmek için seferber oldu. İlk etapta iki tır 3 kamyondan oluşan yardım tırını Kırıkkale’den yola çıkardık. Yardım sever vatandaşlarımız akın

akın yardımlarının bölgeye ulaştırılması için bizlere getirdi. Topladığımız yardım tırları yine belediyemizce bölgeye ulaştırıldı. Burada hayırsever vatandaşlarımız dayanışma örneğinin en güzelini sergiledi” dedi.

Kırıkkaleli Olmaktan Gurur Duyuyorum

Ziyaretlerde kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür eden Saygılı “Deprem sonrası yaptığımız çalışmalarda çok güzel çok derin dostluklar oluşturmuşuz. Bizim ile irtibat kuran tüm depremzedeler bizim neznimizde Kırıkkaleli hemşehrilerime teşekkür ediyor. Bunun ile ne kadar gurur duysam azdır. Her zaman söylediğim gibi Kırıkkale’nin bir mensubu olmadan dolayı bir kez daha mutlu oldum, gurur duydum. Burada herkes Kırıkkale’den kendilerine ulaştırılan yardımlardan bahis ediyorlar. Depremin ikinci günü üzlerine ulaşan kazaktan, gönderilen sudan, soğuk geceleri ısıttıkları sobadan. Duygulanmamak elde değil. Kadir şinaz Kırıkkaleme bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız